17
aug
2022

Vanaf nu kan je inschrijven voor de 6e editie van Operatie Proper. Dat is het beloningssysteem vanuit Mooimakers dat scholen en jeugdbewegingen een duwtje in de rug geeft voor de inspanningen om zwerfvuil aan te pakken. De bedoeling is dat je als school (maar dus ook als jeugdbeweging) een actieplan opstelt met enkele initiatieven om zwerfvuil in en rond de school (of lokaal) op een duurzame manier aan te pakken.

Mooimakers en MIROM ondersteunen de deelnemers met advies én met materiaal. Zowel materiaal om op te ruimen (prikstokken, vuilniszakken, handschoenen) als posters en andere communicatiemiddelen om de inspanningen met de nodige info en sensibilisering te ondersteunen. Er Wie het actieplan op het einde van het schooljaar tot een goed einde brengt, wordt daarvoor beloond met een mooie cheque

Binnenkort worden de 56 scholen en jeugdverenigingen uit onze regio die vòrig schooljaar hun actieplan tot een goed einde brachten trouwens uitgenodigd voor de prijsuitreiking. 

Ben je actief in een school of jeugdvereniging en wil je (ook) komend schooljaar beloond worden voor jullie strijd tegen zwerfvuil? Dan kan je vanaf nu inschrijven. Wacht er niet te lang mee, want het kan maar tot eind oktober!