23
apr
2021

De voorbije weken kon je op onze site meedoen aan onze Sortation Island-quiz. Om te weerstaan aan de verleiding om in de badkamer gewoon alles in één en dezelfde vuilnisbak te gooien, moest je op een foto aanduiden welke items in PMD, restafval, textielcontainer of bij het papier & karton moesten.

Wie dat goed deed, maakte kans op een eigen eiland! Een sorteereiland uiteraard, maar da's minstens even interessant. Heel wat deelnemers waagden hun kans, maar Vanessa uit Roeselare, Lieven uit Hooglede, Romy uit Roeselare en Jan uit Torhout konden onze schiftingsvraag het best inschatten. Zij mogen zich binnenkort de trotse eigenaar van een 'Sortation Island' noemen. De juiste antwoorden vind je trouwens nog eens onderaan deze pagina. 

We polsten overigens ook naar de reden waarom zo'n sorteereilandje een goeie zaak zou zijn. En blijkbaar zijn het in de meeste huishoudens toch de dames die vrij fanatiek sorteren en de mannen waar 'nog wat werk aan is'. Er waren uitzonderingen, maar de teneur was duidelijk. Tenzij de vrouwen massaal aan onze quiz konden meedoen omdat hun man op dat moment de vuilniszakken aan het buiten zetten was, dat kan ook.

Waarom nodig?

Enkele leuke of interessante motiveringen willen we jullie evenwel niet onthouden: 

"Maak sorteren gemakkelijk. Dan sorteert men gemakkelijker!"

"Omdat de pmd zak soms 5 stappen te ver staat (staat in de garage)"

"Anders vlieg ik buiten op de volgende sorteereilandraad."

"Orde in huis brengt orde in het hoofd."

"Omdat het nu een rommelboel is in de garage met dozen van allerlei formaten. "

"Mijn partner zou alles sorteren. Werkelijk alles! Een sorteereiland zou haar bijna obsessief-compulsieve sorteerstoornis kunnen helpen kanaliseren."

"Dan moet ik niet telkens naar buiten met pmd, want soms niet leuk met ons weertje in België"

"Mijn partner heeft dringend zo'n eiland nodig. Wekelijks moet ik nog afval uit een bepaalde zak halen dat hij verkeerd erin gestopt had, tot mijn grote ergernis. Ik merk vooruitgang op, maar hij heeft nog een weg af te leggen."

"Mijn sorteersysteem met kartondozen in het keldergat is dringend aan verbetering toe."

De juiste antwoorden:

  • PMD: de douchegel, de bus scheerschuim, flesje van dissolvant, deo-roller, deo-spuitbus, verpakking van tampon, tube tandpasta, pot handcrème en de bus slagroom.
  • Papier & karton: het parfumdoosje, het kledingetiketje, het tijdschrift en de wc-rol
  • Textiel: de trui, de sok, de beha met kapotte sluiting en de knuffelbeer
  • Restafval: enkel de lipstick, de tandenborstel en de condoomverpakking