14
apr
2020

We blijven met z'n allen massaal in ons kot en als we buiten komen is dat om boodschappen te doen of voor een korte wandeling of fietstocht in je eigen buurt. We moeten in beweging blijven en het kan uiteraard deugd doen om de benen eens te strekken.

Maar het spreekt voor zich dat je - als je buitenkomt - geen afval achterlaat. Als je iets eet of drinkt onderweg, deponeer die dan in een vuilnisbak of neem ze mee naar huis om het afval daar weg te gooien. Ook gebruikte handschoenen en zakdoekjes gooi je uiteraard niet zomaar op de openbare weg. Na gebruik horen die in een afgesloten vuilnisbak, waarna je je handen wast. Nu we allemaal thuis blijven, hebben we nog meer nood aan een nette buurt. De Mooimakers pakken daarom uit met een nieuwe campagne die dit in de verf (of eerder in krijt) zet.. 

Zelf zwerfvuil opruimen is nu overigens niét aan de orde. Na deze crisis nemen we samen met jullie ons engagement weer voor 100% op, maar nu is een opruimactie, ook alleen of in gezinsverband, geen essentiële verplaatsing.

MIROM Roeselare controleert in samenwerking met je gemeente wel nog actief op zwerfvuil en sluikstort. Heb je ergens een sluikstort opgemerkt, dan kan je dit ook melden via ons online formulier.