08
sep
2022

De hele maand augustus konden bezoekers van domein Groenhove op zoek naar 7 levensgrote historische personages van MIROM Roeselare. Van ridder Metalancelot over oerman M’ROM tot een Egyptische prinses: elk hadden ze een vraag die te maken had met afval sorteren of vermijden. 

Bart Amez uit Torhout (rechts op de foto met schepen Elsie Desmet) was één van die bezoekers. Hij deed de speurtocht met z’n kinderen en samen slaagden ze er in alle vragen correct te beantwoorden en zo het juiste 7-letterwoord te vinden. Bart schatte bovendien ook de schiftingsvraag goed in en wint zo een reischeque van 200 euro. Die mag hij spenderen aan een bestemming naar keuze in ‘Vlaanderen vakantieland’. “Ik had al iets zien passeren over die zoektocht op Facebook en toen ik ging joggen in het bos, kwam ik die borden tegen”, vertelt Bart. “Ik ben dan terug geweest met de kindjes om de hele tocht te doen.”

Het bleek een fijne uitstap. “Ik heb een zoontje van 7 en een dochtertje van 5”, aldus Bart. “Ze vonden het heel geestig om die borden te zoeken. Het was trouwens ook een leuke route. We komen geregeld in Groenhove, maar we hebben op die wandeling paden gedaan die we nog niet gedaan hadden.” En de vragen, waren die niet te moeilijk? “Van één iets was ik niet zeker, dus dat heb ik moeten opzoeken. Maar de rest was vooral parate kennis. We zijn thuis redelijk actief bezig om alles correct te sorteren en ik probeer dat ook mee te geven aan de kindjes.”

50 punten voor iedereen!

Bart was dus de hoofdwinnaar, maar àlle Torhoutse deelnemers vallen in de prijzen. Alle inwoners die deelnamen aan de wedstrijd ontvingen immers een code waarmee ze 50 punten verdienen voor het webplatform www.30procentminder.be. Met 30% minder kan je je als inwoner van Torhout registreren en punten verdienen door aan kleine en grotere acties deel te nemen. Die punten kan je daarna inruilen voor waardebonnen of wedstrijdbiljetten, en intussen slinkt de restafvalzak.

Er zijn tientallen acties waaruit je kan kiezen wat jij haalbaar acht. Aan de zoektocht kan je niet meer meedoen in Groenhove. Maar wie toch nog op zoek wil, kan ze nog tot eind september vinden in de Krekemeersen in Kortemark.

Meer info via www.nietmeervandezetijd.be.