26
mrt
2019

In onze nieuwsbrief van maart (schrijf je hier in) mochten we van Standaard Uitgeverij 25 exemplaren van 'Lambik Plastiek', de nieuwste strip van Suske en Wiske, weggeven. In het nieuwe avontuur trekken de striphelden ten strijde tegen de plastic soep. Het album bevat ook een informatief dossier rond het thema en er worden in de marge en in samenwerking met Sea Life Blankenberge ook verschillende activiteiten georganiseerd, zoals een strandopruimactie. Heel wat mensen wilden graag een exemplaar ontvangen, uit die groep werden intussen 25 gelukkige winnaars uitgeloot. Zij vinden hun stripverhaal deze week nog in de brievenbus!

Op het wedstrijdformulier polsten we trouwens ook eens naar wat de deelnemers zelf (van plan zijn te) doen om de plastic soep een halt toe te roepen. We geven jullie graag de top vijf mee, zodat iedereen inspiratie kan opdoen en hun goede voorbeeld meteen kan volgen!

  1. Winkelen met een herbruikbare tas (en linnen zakjes voor groenten & fruit)
  2. Geen plastic flessen (fris)drank meer kopen, kiezen voor glazen flessen.
  3. Lokaal kopen en in de winkel bewust kiezen voor niet-verpakte of afvalarme producten
  4. Flessenwater achterwege laten en voortaan kiezen voor kraantjeswater
  5. Stevige plastic verpakkingen afwassen en hergebruiken, bvb bij bezoek aan de slager

Nuttige en meteen toepasbare tips waar we al een eind mee op weg zijn. En zoals iemand het netjes verwoordde: "Voorbeelden wekken en daden strekken!" :-)