MIROM Roeselare beschikt als afvalintercommunale over een verbrandingsinstallatie waar de restafvalzakken op een milieuverantwoorde manier verwerkt worden. Met je klas of vereniging kun je deze installatie gratis bezoeken. De bezoekers krijgen eerst informatie over de afvalberg en over het sorteren en recycleren van allerlei afvalsoorten.

Er wordt afgesloten met een rondleiding langs het verbrandings- en zuiveringsproces en de energierecuperatie- installatie. Bij een bezoek aan de installatie ontdek je al gauw de vele technologieën die nodig zijn om het afval, met aandacht voor de leefomgeving, te verbranden. Verbranden geeft warmte en warmte is energie. 4 kilo restafval bevat evenveel energie als 1 liter stookolie. MIROM beschikt over een warmtenet die gebouwen en serres in het Roeselaarse verwarmt. Daarnaast wordt deze warmte ook aangewend om elektriciteit te produceren.

Voor wie?
Voor kinderen vanaf het 5e leerjaar en volwassenen. Een bezoek duurt ongeveer een anderhalf uur (infomoment en wandeling). De groep wordt beperkt tot 30 personen. Rondleidingen kunnen enkel plaatsvinden op maandag of donderdag.

Voor kleuters en leerlingen uit de eerste en tweede graad van het basisonderwijs, is een bezoek aan de installatie niet aangewezen. Zij kunnen het recyclagepark in hun gemeente bezoeken. Neem hiervoor contact op met de gemeentelijke milieuambtenaar. Scholen van Menen, Wervik en Wevelgem kunnen op onze site een bezoek aan het recyclagepark aanvragen.

Adres verbrandingsinstallatie:
MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare
200 m van bushalte ‘Roeselare Vormingsinstituut’ op de lijn Roeselare-Ieper. 

Verdere vragen? Contacteer MIROM Roeselare: 
051/260314 of communicatie [at] mirom.be

You must have Javascript enabled to use this form.