Inschrijvingen Operatie Proper '23-'24 open

17
aug
2023

Op de start van het schooljaar zelf is het - gelukkig voor wie nog van vakantie geniet - nog even wachten, maar inschrijven voor Operatie Proper kan nu al.  Operatie Proper is een beloningssysteem waarbij scholen en jeugdverenigingen een duwtje in de rug krijgen om zwerfvuil duurzaam aan te pakken. Het voorbije schooljaar leverden in onze regio zo'n 70 scholen en verenigingen inspanningen om zwerfvuil in de buurt aan te pakken.

Meer dan 40.000 euro uitgedeeld

13
okt
2022

Afgelopen schooljaar werd Operatie Proper, een project vanuit Mooimakers, voor de zesde keer gelanceerd. In dit project worden scholen en jeugdverenigingen tijdens het schooljaar uitgedaagd om de openbare netheid op hun terreinen en de nabije omgeving aan te pakken door regelmatig op te ruimen en acties op poten te zetten om afval te vermijden. Voor alle ondernomen acties, kunnen ze een beloning verdienen tussen 500 en 975 EUR.

Schrijf in voor Operatie Proper '22-'23

17
aug
2022

Vanaf nu kan je inschrijven voor de 6e editie van Operatie Proper. Dat is het beloningssysteem vanuit Mooimakers dat scholen en jeugdbewegingen een duwtje in de rug geeft voor de inspanningen om zwerfvuil aan te pakken. De bedoeling is dat je als school (maar dus ook als jeugdbeweging) een actieplan opstelt met enkele initiatieven om zwerfvuil in en rond de school (of lokaal) op een duurzame manier aan te pakken.

Bijna 50.000 euro voor Operatie Proper

22
sep
2021

Dinsdagavond werden in TRAX in Roeselare de beloningen uitgereikt voor Operatie Proper 2020-2021. Tijdens dat schooljaar (en werkjaar voor de verenigingen) gingen weer heel wat scholen en verenigingen het engagement aan om zwerfvuil op en rond school aan te pakken. Een niet te onderschatten missie en zeker in een 'coronajaar'. Maar toch brachten 48 scholen en nog eens 16 verenigingen deze uitdaging tot een goed einde.

Ruim € 33.000 voor 'schone' scholen

23
jun
2020

Ook afgelopen schooljaar namen meer dan 30 scholen in onze regio deel aan Operatie Proper. Hun inspanningen in de strijd tegen zwerfvuil werden begeleid, opgevolgd en... beloond. In totaal  krijgen deze scholen zo samen ruim 33.000 euro uitbetaald. Daarnaast deden ook nog verschillende verenigingen mee. Wij legden ons oor even te luister bij Dominiek Savio in Gits (3e deelname), bij de Centrumschool in Wingene (1e keer) en de Bunderboog in Moorslede (1e keer)

Schrijf nu nog in voor Operatie Proper

13
jan
2020

Doe je met jouw school of vereniging je best om zwerfvuil aan te pakken en wil je daar graag voor beloond worden? Of wil je als goed voornemen dit schooljaar zeker nog meedoen aan Operatie Proper? Heb je een vereniging met straffe leden die al eens de handen uit de mouwen willen steken om de buurt netjes te houden? Dan kan je (nog heel even) intekenen voor de derde editie van Operatie Proper en daar op het einde van de zomervakantie financieel voor beloond worden.

Pagina's