Naar het recyclagepark? Plan je bezoek op tijd

03
dec
2021

Het eindejaar nadert en dan hebben we al eens de neiging om dingen af te ronden. Nog snel die garage opruimen bijvoorbeeld, of een slordig hoekje in de tuin. December, en vooral de kerstvakantie, is best wel een drukke maand, ook op de recyclageparken. Maar door de huidige coronamaatregelen is er nog altijd een beperkt aantal bezoekers dat tegelijk het recyclagepark kan betreden. 

Mondmasker op het recyclagepark?

14
jun
2021

UPDATE 28/06  De voorbije dagen werden er versoepelingen doorgevoerd en is de mondmaskerplicht op sommige plaatsen niet langer verplicht. Dat is bijvoorbeeld het geval op parkings en in sommige winkelkernen. Op het recyclagepark is het dragen van een mondmasker verplicht voor situaties waarin de onderlinge afstand van anderhalve meter niet kan gerespecteerd worden. Dit is het geval voor parkwachters én bezoekers. 

Tijdelijk geen textielinzameling meer

26
mei
2020

De inzameling van textiel via de containers op straat lag al een tijdje stil, maar nu kan je ook niet meer terecht in de containers op de recyclageparken. Deze tijdelijke stop geldt voor alle textielcontainers in Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke en voor alle textielcontainers op de recyclageparken van MIROM Roeselare.

Impact 1 mei op afvalophaling en recyclageparken

29
apr
2020

Vrijdag 1 mei is - corona of niet - een officiële feestdag en dat heeft op sommige plaatsen een impact op de afvalophaling en de openingsuren van de recyclagreparken. We zetten alles nog eens op een rijtje.

In (een deel van) Houthulst, Moorslede, Roeselare en Zonnebeke is er normaal ophaling op vrijdag en wordt die verschoven zoals hieronder vermeld. In alle andere gemeenten is er sowieso geen ophaling op vrijdag.

Pagina's