UPDATE Recyclageparken en kringwinkels sluiten

17
mrt
2020

De maatregelen om het Coronavirus het hoofd te bieden werden dinsdag verstrengd en dat heeft ook gevolgen voor de afvalinzameling.

De recyclageparken van MIROM Roeselare zijn sinds dinsdagmiddag 17 maart gesloten na een omzendbrief van de regering. 

Ook zijn de kringwinkels gesloten, in onze regio gaat het dan om de vestigingen in Roeselare en Torhout.

Ook de asbestinzameling wordt stopgezet, omdat de mondmaskers nu in de zorgsector nodig zijn.

Parkwachters klinken in de Kringwinkel

21
jan
2020

Dinsdagochtend werden de milieuambtenaren en parkwachters van de 12 gemeenten van MIROM Roeselare uitgenodigd voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Niet in het hoofdkwartier van MIROM Roeselare zelf dit keer, wel in het logistiek centrum van de Kringwinkel Midwest in Ingelmunster, waartoe voor onze regio ook de Kringwinkels van Torhout en Roeselare behoren.

Gewijzigde openingsuren eindejaar

10
dec
2019

Het eindejaar komt er aan en dan kunnen de openingsuren van de recyclageparken variëren ten opzichte van de vaste openingsuren. Sowieso zijn alle recyclageparken van MIROM gesloten op Kerstmis (25/12) en Nieuwjaarsdag (01/01).

De kantoren van MIROM Roeselare zijn ook gesloten op donderdag 26 december. Op dinsdag 24 en dinsdag 31 december sluiten we om 16 uur i.p.v. om 17 uur.

9 op 10 ophalers en parkwachters krijgt te maken met agressie

19
nov
2019

Tijdens de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter krijgen de ophalers en parkwachters bedankingen en lof toegezwaaid. Dat doet deugd, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn en soms krijgen ze helaas wel iets anders toegezwaaid... Bijna 9 op 10 recyclageparkwachters en afvalophalers kreeg het afgelopen jaar te maken met verbale of fysieke agressie. Dat blijkt uit een rondvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval.

Dienstverlening rond asbestinzameling breidt uit

04
okt
2019

Uit een artikel van KW van deze week blijkt dat op verschillende recyclageparken in West-Vlaanderen asbest niet correct wordt ingezameld. In sommige gevallen wordt  het asbesthoudend materiaal tussendoor te weinig afgedekt. Sommige van deze vaststellingen zijn niet conform de adviezen in een omzendbrief van toenmalig minister Hilde Crevits uit 2008. 

 

Je oude elektro kan een prijs opleveren

02
okt
2019

Recupel, de vzw die in België verantwoordelijk is voor de inzameling en verwerking van afgedankte elektr(on)ische apparaten en lampen, lanceert een nieuwe inzamelcampagne in West-Vlaanderen. Samen met Focus & WTV spoort Recupel alle West-Vlamingen aan om zoveel mogelijk oud of kapot elektro in te zamelen tot en met 25 oktober. Elke week maken deelnemers kans op een geschenkbon van de Kringwinkel ter waarde van 50 euro.

Recyclagepark Nijverheidslaan Gullegem tijdelijk dicht vanaf 17 juni

08
mei
2019

Omwille van de werken in de Industriezone in Gullegem zal het recyclagepark in de Nijverheidslaan er tijdelijk gesloten zijn, van maandag 17 juni tot vrijdag 12 juli.  Het park gaat opnieuw open op zaterdag 13 juli.

Tijdens deze periode zijn er aangepaste openingsuren op het park in Gullegem Rijksweg en Menen. Opgelet: deze aangepaste openingsuren gelden enkel van 17 juni t.e.m. 12 juli.

Pagina's