Meer dan 500 leerlingen op Afvalreis

05
feb
2020

De leerlingen van het zesde leerjaar van 19 scholen uit onze regio komen - gespreid over twee weken - naar het hoofdkwartier van MIROM Roeselare op ‘afvalreis’. De leerlingen leren er in een interactieve quiz hoe je afval kan vermijden en hergebruiken en hoe de papa's en mama's centen kunnen besparen door beter te sorteren en slimmer om te springen met voedsel.

Warme steun voor De Warmste Week

13
dec
2019

De Warmste Week komt er aan en de medewerkers van MIROM Roeselare toonden deze week al hun warme hart. Donderdag 12 december stond 'Den Warmsten Ovent' op het programma. Personeel, buren en de klanten van het warmtenet konden op een gezellig en (zo goed als) wind- en waterdicht pop-up wintermarktje genieten van een drankje en een hapje. De durvers konden zich ook wagen aan een 'vlammetje', een uniek en - letterlijk - vurig shotje.

Winnaars Week van de Afvalophaler bekend

04
dec
2019

Van 18 t.e.m. 24 november was er de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter en tijdens die week werd het lastige maar belangrijke werk van deze mannen en vrouwen eens extra in de kijker gezet. Dat is nodig, want nog te vaak krijgen deze mensen te maken met té zware zakken (nooit meer dan 15 kg), scherpe voorwerpen tussen het restafval of verkeerd aangeboden papier & karton.

Nieuwe vrachtwagen in gebruik genomen

14
nov
2019

Vorige week ondertekenden de vertegenwoordigers van twaalf gemeenten een nieuwe overeenkomst, maar intussen is MIROM Roeselare al volop bezig om die toekomst voor te bereiden. Want MIROM Roeselare groeit. De voorbije maanden werden in die zin al verschillende mensen aangeworven, een aanzienlijk deel daarvan is intussen al aan de slag in onze nieuwe afdeling logistiek. De afdeling telt intussen onder meer vier chauffeurs.

Pagina's