Winnaars tuinfotowedstrijd bekend

19
jul
2023

De voorbije week liep een fotowedstrijd waarin we op zoek gingen naar de mooiste plekjes in de tuinen van onze inwoners. Plekjes waar groen en genieten hand in hand gaan.  Bedoeling is te benadrukken hoe belangrijk het is om te genieten van en in je tuin. Iets wat natuurlijk ook al een stuk eenvoudiger is als je je tuinafval aan huis laat ophalen. Want op die manier moet je niet zelf naar het recydagepark, zit je niet met een 'vuil hoekje' in je tuin en ligt je auto niet vol takjes en blaadjes na een dagje tuinieren.

Winnaars wedstrijd PMD en compostvat zijn bekend

26
jul
2019

In de maand juni trokken we naar alle gemeenten van MIROM om er op de markt of op het recyclagepark wat uitleg te geven over de uitgebreide sorteerregels voor PMD. Daar was ook een wedstrijd aan verbonden, waarbij je van een aantal verpakkingen moest aanduiden of ze in de nieuwe blauwe zak, dan wel in de restafvalzak thuishoorden. Meer dan 150 deelnemers waagden hun kans, vier ervan kregen deze week te horen dat ze een Sodastreamtoestel winnen:

Win het nieuwe stripverhaal van Suske en Wiske

12
mrt
2019

In het nieuwe Suske en Wiske-album ‘Lambik Plastiek’ zoeken de striphelden een oplossing voor de plastic soep in de oceanen. Wanneer Suske en Wiske een aangespoelde walvis redden die na het eten van plastic zwerfafval doodziek is, besluiten Lambik en professor Barabas een oplossing te vinden voor de plastic soep. Het album kwam tot stand in samenwerking met The Ocean Cleanup en Sea Life.

Wedstrijd bioscooptickets Urbanus

12
feb
2019

De peetvader van komisch Vlaanderen, Urbanus, wordt dit jaar 70 en dat viert hij onder meer met een eerste tekenfilm in de bioscoop. De film is gebaseerd op de gelijknamige stripverhalen en draait rond... afval. WIl je kans maken op een duoticket voor deze film? Dan mag je ons eens tonen hoe creatief JIJ kan zijn met afval. Weggooien is niet oké, maar het afval dat er is een nieuw leven geven als gebruiksvoorwerp of kunstobject, da's wél een goed idee.

De winnaars van de Afvalquiz zijn bekend

17
dec
2018

Nog een week tot kerstmis, maar MIROM deelt de eerste cadeautjes nu al uit! In november kon iedereen n.a.v. de Week van de Afvalophaler deelnemen aan de Afvalquiz. Heel wat mensen deden dat ook en zij maakten allemaal kans op een mooie prijs. Vrijdag trok een onschuldige kinderhand (lees: een objectief en 100% betrouwbaar computerprogramma) er de winnaars uit en intussen zijn die ook allemaal verwittigd.