Proefproject gft-inzameling in Moorslede

24
jun
2024

Op 1 januari 2026 – nog meer dan een jaar ver - moet er een aparte inzameling van gft zijn in heel Vlaanderen. Ook in de regio van Mirom Roeselare  (Midden-West-Vlaanderen) wordt dan gestart met de inzameling van deze fractie. Met gft (of bioafval) bedoelen we het organische deel van het huishoudelijk afval: afval van groenten en fruit, kleine hoeveelheden tuinafval en ook brood of gekookte etensresten.

Mirom Roeselare: nog geen inzameling GFT in 2024

27
dec
2023

Als gevolg van de doelstelling van de Vlaamse Regering om de gemiddelde hoeveelheid restafval te laten dalen (tot 100 kg per inwoner in 2030) is er in een deel van Vlaanderen vanaf 1 januari de verplichting om bioafval of GFT (groente-, fruit- en tuinafval en andere voedselresten) selectief in te zamelen. Maar belangrijk: voor inwoners van de gemeenten van Mirom Roeselare verandert er in 2024 nog niets.

Geen groente- of fruitafval op het recylagepark

22
okt
2020

Met groente- of fruitafval kan je niet terecht op het recyclagepark. Resten van groenten of vruchten bij het groenafval deponeren, is dan ook niet toegestaan, daar horen enkel grasmaaisel, haagscheersel, snoeihout, planten- en bloemenresten thuis.

Heb je appelbomen of perelaars staan en is er teveel oogst? Of zit je met andere overschotten (pompoenen, kolen, noten, kastanjes...) die je kwijt wil? Dan zijn er wel andere oplossingen.