Ophalers op bezoek in Roeselare en Oekene

08
mrt
2022

Dinsdagochtend kregen de zesdes van de Spanjeschool (Roeselare) en De Ark (Oekene) bezoek van een vuilniswagen van Renewi. De leerlingen hadden een MIROM-wedstrijd rond een 'zero waste schoolfeest' gewonnen en dus kwam de vuilniswagen even op de speelplaats parkeren. De leerlingen kregen wat uitleg over de ophaling van afval, kwamen meer te weten over de werking van zo'n vuilniswagen en over de specifieke eigenschappen van de job van vuilnisman.

Schrijf in voor Operatie Proper 2021 - 2022

06
sep
2021

Doe je met jouw school of jeugdvereniging je best om zwerfvuil aan te pakken? Doe dan zeker mee aan Operatie Proper. Je stelt een actieplan op, ontvangt van MIROM Roeselare, jouw gemeente en de Mooimakers alle nodige (logistieke) ondersteuning en kunt zo je doelen halen. Op het einde van het schooljaar wordt alles geëvalueerd en word je beloond voor de inspanningen met een mooie cheque die kan oplopen tot €975. 

Meer dan 500 leerlingen op Afvalreis

05
feb
2020

De leerlingen van het zesde leerjaar van 19 scholen uit onze regio komen - gespreid over twee weken - naar het hoofdkwartier van MIROM Roeselare op ‘afvalreis’. De leerlingen leren er in een interactieve quiz hoe je afval kan vermijden en hergebruiken en hoe de papa's en mama's centen kunnen besparen door beter te sorteren en slimmer om te springen met voedsel.

Winnaars Week van de Afvalophaler bekend

04
dec
2019

Van 18 t.e.m. 24 november was er de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter en tijdens die week werd het lastige maar belangrijke werk van deze mannen en vrouwen eens extra in de kijker gezet. Dat is nodig, want nog te vaak krijgen deze mensen te maken met té zware zakken (nooit meer dan 15 kg), scherpe voorwerpen tussen het restafval of verkeerd aangeboden papier & karton.

Leerlingen recycleren eigen plastic afval tijdens Afvalreis

26
apr
2019

De paasvakantie is amper 4 dagen achter de rug, maar in MIROM is deze week al hard gewerkt. Door het eigen personeel - uiteraard - maar ook door tientallen leerlingen die er op Afvalreis zijn gekomen. Een week lang komen 14 klassen uit de regio naar MIROM om er alles te weten te komen over afval én om er ook zelf aan de slag te gaan.

MIROM en Plastic LAB nemen leerlingen mee op afvalreis

18
jan
2019

MIROM pakt deze lente uit met een uniek aanbod voor leerlingen van het zesde leerjaar en het eerste middelbaar. In een halve dag ontdekken de leerlingen onder meer hoe er van  afval nieuwe producten gemaakt worden, welke technieken we gebruiken in de verbrandingsinstallatie en hoe we uit afval elektriciteit en warmte maken. Als kers op de taart gaan ze ook zelf aan de slag met machines om voorwerpen te maken met plastic afval.