Brand in vuilniswagen in Roeselare, let op de sorteerregels

17
jul
2019

Woensdagochtend is brand ontstaan in een vuilniswagen van ophaaldienst Renewi in Roeselare. De brand ontstond omstreeks 6.30 uur tijdens de ophaalronde van restafval in Roeselare, langs de Brugsesteenweg. De ophalers hoorden een kleine explosie in de laadruimte en zetten de ophaalwagen meteen aan de kant. Ze verwittigden de hulpdiensten en losten de lading na overleg met de brandweer op een parking langs de Brugsesteenweg.

Slechtvalk kiest schoorsteen MIROM als nieuwe thuis

29
mrt
2019

We voelen ons vereerd, want recent zit MIROM Roeselare met een bijzondere gast! Of zelfs meerdere exemplaren, dat is nog afwachten. De voorbije dagen werd meermaals een roofvogel gespot door personeelsleden en medewerkers van het recyclagepark, woensdag volgde dan een officiële waarneming door vogelspotter Jan Feryn, ook milieucoördinator voor MIROM Roeselare.

Ronde van het Warmtenet (2): De Waterdam

01
mrt
2019

Bij MIROM zijn we bewust bezig met het milieu en met het klimaat. We zetten in op preventie van afval, promoten hergebruik en gaan voluit voor sorteren en recycleren waar mogelijk. Het afval dat dan nog overblijft wordt verbrand in onze verbrandingsoven, waarna enkel maximaal gezuiverde rook de schouw verlaat. En da's niet alles, want ook de warmte van het verbrandingsproces hergebruiken we. Al sinds 1986.