Al 4.000 ton asbest opgehaald in onze regio

20
jan
2023

MIROM Roeselare startte de asbestophaling op in 2020, gelijklopend met de opstart van de transportafdeling toen. Inwoners die zelf asbest wilden verwijderen, of dit door gespecialiseerde firma’s lieten doen, konden een aanvraag doen voor plaatzakken, die dan aan huis worden opgehaald, en de huur van een asbestcontainer. In twee jaar tijd haalden de chauffeurs van MIROM Roeselare zo 4.000 ton asbesthoudend materiaal op in onze 12 gemeenten.

MIROM haalt 500ste lading asbest op

30
mrt
2021

Dinsdag haalden medewerkers van de logistieke dienst van MIROM Roeselare de 500ste lading verpakte asbestplaten op in Wingene. MIROM Roeselare biedt sinds eind 2019 voordelige doe-het-zelfpakketten aan waarmee je op een veilige manier zelf golfplaten en dakleien met asbest kan verwijderen. In die pakketten zit een handleiding met extra informatie en twee sets persoonlijke beschermingsmiddelen, bestaande uit FFP3 stofmaskers, handschoenen en wegwerpoveralls.

UPDATE Recyclageparken en kringwinkels sluiten

17
mrt
2020

De maatregelen om het Coronavirus het hoofd te bieden werden dinsdag verstrengd en dat heeft ook gevolgen voor de afvalinzameling.

De recyclageparken van MIROM Roeselare zijn sinds dinsdagmiddag 17 maart gesloten na een omzendbrief van de regering. 

Ook zijn de kringwinkels gesloten, in onze regio gaat het dan om de vestigingen in Roeselare en Torhout.

Ook de asbestinzameling wordt stopgezet, omdat de mondmaskers nu in de zorgsector nodig zijn.

Dienstverlening rond asbestinzameling breidt uit

04
okt
2019

Uit een artikel van KW van deze week blijkt dat op verschillende recyclageparken in West-Vlaanderen asbest niet correct wordt ingezameld. In sommige gevallen wordt  het asbesthoudend materiaal tussendoor te weinig afgedekt. Sommige van deze vaststellingen zijn niet conform de adviezen in een omzendbrief van toenmalig minister Hilde Crevits uit 2008.