Leer composteren in Torhout

25
feb
2020

Laat het winterzonnetje je al dromen van de lente? Kriebelt het al om weer in je tuin aan de slag te gaan? Komende zaterdag 29 februari kan je in terecht in De Kringwinkel in Torhout voor een woordje uitleg over composteren. Hoeveel plaats heb je nodig en waar zet je je vat of bak? Wat kan je composteren en wat niet? Hoe vaak moet je omzetten en wat kan je doen met je compost? ...

Beleidsplan moet restafval doen verminderen.

07
okt
2019

Tegen 2022 moeten de restafvalcijfers drastisch naar beneden van de Vlaamse overheid. Op basis van een huisvuilzakanalyse die MIROM Roeselare in 2018 liet uitvoeren, is er een nieuw beleidsplan dat de inwoners ertoe aanzet om verspild voedsel te vermijden en om nog beter te sorteren. Een prijsverhoging van de afvalzak, sensibiliseringscampagnes rond voedselverspilling, thuiscomposteren en kippen moeten inwoners ertoe aanzetten minder restafval te produceren.

Geslaagde infosessie rond composteren, nog plaatsen vrij voor de volgende!

02
mei
2019

Dinsdagavond werd in De Negensprong in Koekelare een eerste infosessie rond composteren georganiseerd. De deelnemers kregen er in een tweetal uurtjes een spoedcursus en werden er door compostmeester Guido Dewel ingewijd in de wereld van composteren. Ze leerden er de do's en don'ts en konden ook uitgebreid vragen stellen. Een geslaagde avond, waar zowel de deelnemers die al vertrouwd waren met composteren als de 'debutanten' heel wat nuttige info meekregen. 

Schrijf nu in voor de gratis infosessies rond kippen en composteren

22
mrt
2019

Er belanden nog altijd teveel etensresten in de restafvalzak en dat is voor niemand een goeie zaak. Het kost de consument meer restafvalzakken en maakt de afvalberg alleen maar groter. Nochtans bestaan er oplossingen en die kosten weinig centen en nog minder moeite. Wie kippen houdt, heeft bijvoorbeeld kleine en vlijtige afvalverwerkertjes vlakbij en je krijgt er bovendien nog eitjes en gezelschap van.

Kringloopkrachten leren bij

04
mrt
2019

Zaterdag werden de kringloopkrachten of compostmeesters bij MIROM Roeselare uitgenodigd voor de jaarlijkse bijscholing. Een dertigtal deelnemers was present voor een boeiende uiteenzetting van Tristan Dewaele van Eco Gardens. Hij dompelde de aanwezigen onder in de wereld van de permacultuur en legde uit hoe die zich wapent tegen de droogte. Na de pauze toonde Sonia Hanon van Vlaco hoe je groenten en tuinkruiden met enkele ingrepen nieuw leven kan inblazen.

Pagina's