Normaal maken de meeste mensen goede voornemens bij het begin van een jaar.  Vaak is dat dan 'om iets aan het gewicht te doen'. Een nobel streven, maar wees eerlijk: wie houdt dat vol? Vanuit MIROM Roeselare willen we jullie een haalbaar alternatief voorstellen: maakt NU een goed voornemen en houd dat vol tot het einde van dit jaar.

Ga de strijd aan met de overtollige kilo's, die van je afvalzak om precies te zijn. (Want echt: jij ziet er prima uit zo!)

We hebben ook een manier waarop je dat kan aanpakken: gebruik voor de laatste twee maanden van het jaar enkel kleine restafvalzakjes (30 liter, 0,85 euro/stuk) en probeer er slechts eentje per week buiten te zetten. Misschien zal dat niet elke week lukken, maar we hebben enkele tips die je op weg kunnen helpen. Die lees je in de nieuwe Milieukrant, volgende week in je brievenbus. Voor de meeste gezinnen is dit best een haalbaar doel.

De kleine afvalzakjes, ook beschikbaar in alle verkooppunten, zijn de helft zo klein als de grote en kosten dan ook exact de helft. Maar door kleinere zakjes te gebruiken, ga je automatisch bewuster om met wat er in terechtkomt, en zal je normaal snel een effect merken. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee!

Door onderstaand formulier voor 16 november in te vullen, kan je ons laten weten dat ook jouw gezin de uitdaging aangaat. Uit alle durvers worden er eind december 10 gezinnen uitgeloot die van ons een beloningspakket ontvangen. De winnaars worden persoonlijk verwittigd en sowieso krijgen alle deelnemers eind december nog een mailtje van ons.

Je vrienden of familie tonen dat je dit kan? Pas je profielfoto op Facebook aan.

Ja, ik kan dit. Wij gebruiken tot eind dit jaar kleine afvalzakjes.