Omdat er nog verwarring is of zwerfvuil opruimen nu kan, nog even dit advies van de MooimakersParticuliere zwerfvuilacties in groep zijn niet toegestaan. Het is toegestaan om, als je alleen, met één gezinslid of vriend(in) gaat wandelen, dit te combineren met het oprapen van zwerfvuil maar enkel in een hoeveelheid die de wandelaar zelf kan dragen. Het afval mag niet met de wagen opgehaald worden aangezien dit geen essentiële verplaatsing is. Daarbij is het wel belangrijk om niets op te rapen met onbeschermde handen. Gebruik daarom een grijper of draag hierbij altijd rubberen of latex handschoenen.

Eens de Corona-crisis achter de rug is, nemen we ons engagement met z'n allen dan wel weer met 100% overtuiging opnieuw op.

Sluikstort kan je nog altijd melden via https://www.mirom.be/nette-buurt/sluikstort-melden

Eenmaal de crisis voorbij, kan je je via www.mooimakers.be een stukje grond kiezen dat je eenmalig of voor langere tijd netjes wil houden. Dat kan gaan om een straat, een park, een buurt, een speelplein… Wie wil, kan zijn buren, vrienden of vereniging uitnodigen om samen de klus te klaren en zich als team aanmelden. Je ontvangt opruimmateriaal en een affiche om aan het raam te hangen. Zo zien voorbijgangers meteen dat jij geen zwerfvuil in de omgeving duldt. De gemeente laat weten waar en wanneer je het materiaal kan afhalen.  

Binnenkort kan je op deze pagina opruimmateriaal bestellen.

You must have Javascript enabled to use this form.