23
okt
2023

Vijf weken lang dagen Mirom en jouw gemeente je uit om je afvalzak lichter te maken. Dat is niet enkel goed nieuws voor het milieu. Door mee te doen verdien je punten waarmee je een gemeentebon kan verdienen, of je kans kan wagen voor een vakantiecheque t.w.v. 200 euro. Hoe meer er gerecycleerd wordt, hoe minder grondstoffen we ook nodig hebben. En minder in de restafvalzak is ook beter voor je portemonnee. 

We sorteren met z’n allen best al goed, maar het kan toch nog beter. Uit onderzoek blijkt dat er nog veel recycleerbare materialen en voedsel in de vuilniszak belanden. Denk maar aan die lege tube tandpasta, een kassaticket of een gescheurd t-shirt. Da’s jammer van de verloren grondstoffen, energie en kosten. Maar ook brood,  een restje pasta, verlepte groenten of een vervallen potje yoghurt belanden vaak nog onnodig in de afvalzak. Voedselverlies kost een gezin gemiddeld zo jaarlijks bijna 400 euro!

Met 30% minder geven Mirom en jouw gemeente je praktische tips om daar gedurende 5 weken iets aan te veranderen. Alle inwoners kunnen de uitdaging aangaan en acties uitkiezen om thuis iets anders aan te pakken, een quiz meedoen of naar een inzamelactie komen.  Je kiest zelf wat je haalbaar ziet en verzamelt zo punten én ervaring.  De punten kan je nadien omruilen voor een gemeentebon (zolang de voorraad strekt) of voor een wedstrijdbiljet waarmee je kans maakt op een vakantiecheque. 

Benieuwd welke sorteerinspanningen jij nog kan doen of hoe jij minder voedsel kan verspillen? Registreer je snel op www.30procentminder.be. Nog tot 30 november ontdek je er elke week nieuwe acties.