07
jun
2021

Juni is kringloopmaand en dan zet Vlaco de kringlooptechnieken extra in de kijker. En dat is nuttig, want als er één ding is waarop Covid-19 zeker geen negatief effect had, dan is het wel op de liefde van de Vlaming voor zijn tuin. De hele maand valt er heel wat te ontdekken, ook in onze regio.

Zo stippelde Vlaco in heel Vlaanderen kringloopwandelingen uit, met onderweg een pak voorbeelden van elementen uit de biologische kringloop. Van houtstapels over composthopen tot insectenhotels. Er is zo'n kringloopwandeling in Lichtervelde uitgestippeld. 

Op 13 juni is er dan weer een 1.000 soortendag in het provinciaal domein van 't Sterrebos in Rumbeke. 

Doorheen de hele maand juni kan je ook op verschillende plekken open tuinen van Landelijke Gilden gaan bezoeken. Kringloopkrachten staan er klaar om de bezoekers de heilzame werking van kringlooptechnieken op het klimaat uit de doeken te doen.  Op 27 juni kan je zo terecht in een tuin in Zonnebeke (Menenstraat 45), maar het aanbod blijft niet beperkt tot de MIROM-grenzen. Zo zijn er ook open tuinen te bezichtigen in onder meer Gistel, Oostkamp en Zedelgem.