01
aug
2023

De voorbije weken konden bezoekers van het stadspark in Roeselare op zoek naar de figuren van #nietmeervandezetijd. Opvallende rare snuiters uit de middeleeuwen, het oude Egypte of de oertijd hadden niet alleen een sorteertip voor de voorbijgangers: wie al hun vragen juist kon beantwoorden, kon daar ook een mooie prijs mee winnen. Zo mogen enkele winnaars zich binnenkort verwachten aan een Playmobilset, ‘Gebeten door Roeselare’-smulpakketten of een boottochtje bij de Vaarbar.

Vandalisme kost ‘Textile-Antoinette’ de kop

Helaas lokte de zoektocht van Mirom ook enkele geïnteresseerden met minder goede bedoelingen. In een van de laatste nachten dat de borden in het stadspark stonden, werden er enkele het slachtoffer van vandalisme. Het bord van de bevallige ‘Textile-Antoinette’ (een tijdgenote van Marie-Antoinette) werd ironisch genoeg zelfs onthoofd. De statige ‘Medicamentor’ verloor naast z’n hoofd ook een arm…

Opnieuw mooie prijzen te winnen

Heel spijtig, maar het belet niet dat de gratis zoektocht gewoon doorgaat. De figuren bevinden zich inmiddels al in het bos van Ter Kerst in Gits, waar je ze gedurende augustus kan vinden langs de wandelpaden. Acht figuren hebben telkens een vraag voor je en een goed antwoord levert je misschien een Playmobilset op, een mand streekproducten geschonken door de gemeente Hooglede of een waardebon van Hoeve Ter Kerst.

Om mee te doen heb je enkel je gsm nodig. En als een vraag wat moeilijk lijkt: op de borden vind je telkens ook een tip die je op weg helpt naar het goede antwoord.

Een ideetje voor een fijne namiddag met de (klein)kinderen in augustus. Zeker als de komende dagen ook de temperaturen weer op een zomers niveau komen!

De zoektocht van Mirom staat nog tot 31 augustus in het bos van Ter Kerst in Gits. Meer info en een plannetje vind je op www.nietmeervandezetijd.be.