20
nov
2019

Helikopter scant warmtenet MIROM Roeselare

Deze ochtend een helikopter boven delen van Roeselare zien cirkelen? Dat kan. Meer nog, wij weten daar meer over.

19
nov
2019

9 op 10 ophalers en parkwachters krijgt te maken met agressie

Tijdens de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter krijgen de ophalers en parkwachters bedankingen en lof toegezwaaid. Dat doet deugd, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn en soms krijgen ze helaas wel iets anders toegezwaaid... Bijna 9 op 10 recyclageparkwachters en afvalophalers kreeg het afgelopen jaar te maken met verbale of fysieke agressie. Dat blijkt uit een rondvraag van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG) en Interafval.

18
nov
2019

5 dingen die jij kan doen voor je ophalers en parkwachters

Het is Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter. Het moment om het lastige, maar belangrijke werk van deze mensen eens in de kijker te zetten. Want in weer en wind halen deze mensen het afval van voor je deur op, en staan ze je bij om correct te sorteren op het recyclagepark.

Hier zijn alvast 5 dingen die JIJ kan doen:

14
nov
2019

Nieuwe vrachtwagen in gebruik genomen

Vorige week ondertekenden de vertegenwoordigers van twaalf gemeenten een nieuwe overeenkomst, maar intussen is MIROM Roeselare al volop bezig om die toekomst voor te bereiden. Want MIROM Roeselare groeit. De voorbije maanden werden in die zin al verschillende mensen aangeworven, een aanzienlijk deel daarvan is intussen al aan de slag in onze nieuwe afdeling logistiek. De afdeling telt intussen onder meer vier chauffeurs.

Laat je koelkast volgen en win een privéconcert

Heb je nog een oude koelkast die weg mag/moet en zie je een privéconcert van Black Box Revelation wel zitten? Of wil je kans maken op een Bluetooth Speaker van gerecycleerd materiaal? Dan is hier je kans.

08
nov
2019

Samenwerking MIROM Roeselare verlengd

Donderdagavond ondertekenden vertegenwoordigers van twaalf gemeenten na een algemene vergadering een nieuwe samenwerkingsovereenkomst met MIROM Roeselare. De intergemeentelijke samenwerking wordt zo verlengd met 18 jaar.

04
nov
2019

Altijd mee met de vernieuwde Recycle!-app

Wil je graag weten wanneer ze ook alweer papier & karton komen ophalen? Of als het nu deze week PMD is of niet? Moet je nog een en ander naar het recyclagepark brengen, maar twijfel je of het park wel open is op die brugdag? Of ben je op zoek naar de glasbol het dichtst in je buurt?

29
okt
2019

Sluitingsdagen recyclageparken in november

Komende vrijdag 1 november is een officiële feestdag en dan zijn alle recyclageparken in de 15 gemeenten van MIROM gesloten. Dat is ook het geval op zaterdag 2 november, behalve voor de parken in Roeselare en Rumbeke. Die zijn dan zoals gewoonlijk op zaterdag open van 9 tot 16 uur.

Gezocht: jouw 30 lege batterijen

Bebat en OVAM verspreiden deze maand een opsporingsbericht. Met affiches en een filmpje op televisie en internet, worden mensen opgeroepen om uit te kijken naar ... vermiste batterijen. Gemiddeld heeft elk Vlaams gezin er zo'n 30 liggen. Ze slingeren rond in een schuif, in de keuken, berging of kelder. Kleintjes van een afstandsbediening, knoopbatterijen, lithiumbatterijen van gsm's of grotere van speelgoed of andere apparaten. 

14
okt
2019

Koen Wauters op jouw recyclagepark?

Lijkt het je iets, een exclusief concert van Koen Wauters en Jonas Van Geel op jouw recyclagepark? Het zou zomaar kunnen, want het VTM-programma 'Make Belgium Great Again' wil samen met Recupel meer afgedankt klein elektro inzamelen. Tijdens de uitzending van Make Belgium Great Again riep VTM zondagavond alle Vlaamse gemeenten op om zoveel mogelijk klein elektro in te zamelen, vanaf nu t.e.m. 19 oktober.

Website voor afgedankt elektro op je werkplek

Vandaag is het International E-Waste Day. Wereldwijd wordt er jaarlijks 50 miljoen ton e-waste geproduceerd, terwijl slechts 20% wordt gerecycleerd. Hoewel België het qua inzamelresultaat een pak beter doet, staat er nog te veel oud of kapot elektro ongebruikt in de Belgische huishoudens, maar ook in bedrijven, scholen, vzw’s, woonzorginstellingen, etc. Zo stockeert een gemiddelde organisatie 200 kilogram oud of kapot elektro.

08
okt
2019

Recyclagepark Geluwe zaterdag 12/10 gesloten


Onderschrift

Op zaterdag 12 oktober zal het recyclagepark in Geluwe uitzonderlijk gesloten zijn. Er is die dag Dwars door Geluwe en door dit evenement is het park niet bereikbaar.