21
jan
2020

Parkwachters klinken in de Kringwinkel

Dinsdagochtend werden de milieuambtenaren en parkwachters van de 12 gemeenten van MIROM Roeselare uitgenodigd voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Niet in het hoofdkwartier van MIROM Roeselare zelf dit keer, wel in het logistiek centrum van de Kringwinkel Midwest in Ingelmunster, waartoe voor onze regio ook de Kringwinkels van Torhout en Roeselare behoren.

14
jan
2020

Sorteertips die je misschien nog niet kende

Tijdens de eindejaarsperiode kon je op de website van MIROM Roeselare onze 'eindejaarsquiz' spelen. Dat kan trouwens nog altijd als je je eigen kennis wil testen.

13
jan
2020

Schrijf nu nog in voor Operatie Proper

Doe je met jouw school of vereniging je best om zwerfvuil aan te pakken en wil je daar graag voor beloond worden? Of wil je als goed voornemen dit schooljaar zeker nog meedoen aan Operatie Proper? Heb je een vereniging met straffe leden die al eens de handen uit de mouwen willen steken om de buurt netjes te houden? Dan kan je (nog heel even) intekenen voor de derde editie van Operatie Proper en daar op het einde van de zomervakantie financieel voor beloond worden.

08
jan
2020

Hollandse kat op recyclagepark Hooglede

Op het recyclagepark kan je met heel wat terecht, maar dieren (gezond en wel, of iets minder) horen daar uiteraard niét bij. Maar op het recyclagepark van Hooglede zaten ze sinds vorige week vrijdag (3 januari) wel met een kattin. Het dier werd aangetroffen in een container en kon begin deze week gevangen worden, maar het was niet duidelijk hoe het beestje op het park is terechtgekomen.

06
jan
2020

De nieuwe restafvalzakken zijn er

Sinds 1 januari zijn de nieuwe restafvalzakken te koop in alle verkooppunten. Deze nieuwe zakken zijn geldig voor inwoners van Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke en kosten voortaan 1,70 euro voor een grote en 0,85 euro voor een kleine.

27
dec
2019

Speel de grote eindejaarsquiz

Ben jij een echte sorteerkampioen? Ben je mee met de laatste sorteerregels en weet je alles over de nieuwe blauwe zak? Test je kennis dan in onze eindejaarsquiz. Doe jij het beter dan je tafelgenoten tijdens het kerstdiner? Ben je slimmer dan je familieleden op het nieuwjaarsfeest? Of troef jij je vrienden af op oudejaarsavond?

Competitief ingesteld? Dan kan je je gasten uitdagen en zelf een prijs (de laatste fles bubbels? het dessert?...) op het spel zetten!

Asbest verplicht verpakt naar het recyclagepark

In het kader van het afbouwplan voor een asbestveilig Vlaanderen, werkt MIROM Roeselare mee aan een veilige afbouw van asbest in onze omgeving. Vanaf 1 januari 2020 is daarom een vernieuwd reglement van kracht voor het aanbrengen van asbest op het recyclagepark.  

13
dec
2019

Warme steun voor De Warmste Week

De Warmste Week komt er aan en de medewerkers van MIROM Roeselare toonden deze week al hun warme hart. Donderdag 12 december stond 'Den Warmsten Ovent' op het programma. Personeel, buren en de klanten van het warmtenet konden op een gezellig en (zo goed als) wind- en waterdicht pop-up wintermarktje genieten van een drankje en een hapje. De durvers konden zich ook wagen aan een 'vlammetje', een uniek en - letterlijk - vurig shotje.

10
dec
2019

Gewijzigde openingsuren eindejaar

Het eindejaar komt er aan en dan kunnen de openingsuren van de recyclageparken variëren ten opzichte van de vaste openingsuren. Sowieso zijn alle recyclageparken van MIROM gesloten op Kerstmis (25/12) en Nieuwjaarsdag (01/01).

De kantoren van MIROM Roeselare zijn ook gesloten op donderdag 26 december. Op dinsdag 24 en dinsdag 31 december sluiten we om 16 uur i.p.v. om 17 uur.

06
dec
2019

Nieuwe ophaalkalender is op komst

Houd de komende dagen jullie brievenbus goed in de gaten, want de nieuwe ophaalkalender komt eraan. In de nieuwe kalender vind je uiteraard weer op een overzichtelijke manier terug wanneer er in jouw straat restafval, PMD en papier & karton wordt opgehaald aan huis in 2020. Daarnaast toont een sorteergids ook welk afval waar thuishoort (inclusief de uitgebreide PMD-sorteerregels) en hoe je je afval correct moet aanbieden.

Steek geen PMD in je restafvalzak

Momenteel zijn Sinterklaas en Zwarte Piet nog volop aan het sleuren met zakken, maar hier bij MIROM Roeselare deden we hen dat een goeie maand geleden al eens voor. Niet om speelgoed uit te delen, wel om eens te kijken hoe de mensen nog beter kunnen sorteren en zo winst kunnen doen.

04
dec
2019

Winnaars Week van de Afvalophaler bekend

Van 18 t.e.m. 24 november was er de Week van de Afvalophaler en Recyclageparkwachter en tijdens die week werd het lastige maar belangrijke werk van deze mannen en vrouwen eens extra in de kijker gezet. Dat is nodig, want nog te vaak krijgen deze mensen te maken met té zware zakken (nooit meer dan 15 kg), scherpe voorwerpen tussen het restafval of verkeerd aangeboden papier & karton.