10
feb
2020

Hoe je afval aanbieden tijdens stormweer?

Storm Ciara laat zich voelen en de hevige wind kan zich ook de rest van de week nog voor hinder zorgen. Houd daar rekening mee voor de afvalophaling.

Die gaat door zoals voorzien, maar probeer te vermijden dat afval gaat wegwaaien. Zo houd je de buurt voor jezelf en je buren net én veilig:

05
feb
2020

Meer dan 500 leerlingen op Afvalreis

De leerlingen van het zesde leerjaar van 19 scholen uit onze regio komen - gespreid over twee weken - naar het hoofdkwartier van MIROM Roeselare op ‘afvalreis’. De leerlingen leren er in een interactieve quiz hoe je afval kan vermijden en hergebruiken en hoe de papa's en mama's centen kunnen besparen door beter te sorteren en slimmer om te springen met voedsel.

30
jan
2020

Gedichtendag: mee met PMD?

ben jij zo stilaan mee
met het sorteren der PMD?

drankkartons mochten al
blikjes zijn ook in dat geval
metalen verpakkingen zijn welkom dus
zoals die deo- of scheerschuimspuitbus

en dan de plastic verpakkingen
flessen, ja, maar ook andere dingen
zakjes en bakjes mogen er bij
en ook yoghurtpotjes maken ons blij

27
jan
2020

Recupel zet kunstwerk in Hooglede in de spotlights

Bijna 10 miljoen: dit is het aantal lampen en armaturen dat de Belgen in 2018 inzamelden. Een inspanning die beloond mag worden en daarom lanceerde Recupel in het najaar van 2019 een campagne waarbij elke Belg zijn of haar ‘verborgen parels’ kon signaleren: mooie maar ondergewaardeerde plekjes die het verdienen om in de spotlights geplaatst te worden. Bij de winnaars: 'Het Gesprek' aan De Sleedoorn in Hooglede.

21
jan
2020

Parkwachters klinken in de Kringwinkel

Dinsdagochtend werden de milieuambtenaren en parkwachters van de 12 gemeenten van MIROM Roeselare uitgenodigd voor de jaarlijkse nieuwjaarsbijeenkomst. Niet in het hoofdkwartier van MIROM Roeselare zelf dit keer, wel in het logistiek centrum van de Kringwinkel Midwest in Ingelmunster, waartoe voor onze regio ook de Kringwinkels van Torhout en Roeselare behoren.

14
jan
2020

Sorteertips die je misschien nog niet kende

Tijdens de eindejaarsperiode kon je op de website van MIROM Roeselare onze 'eindejaarsquiz' spelen. Dat kan trouwens nog altijd als je je eigen kennis wil testen.

13
jan
2020

Schrijf nu nog in voor Operatie Proper

Doe je met jouw school of vereniging je best om zwerfvuil aan te pakken en wil je daar graag voor beloond worden? Of wil je als goed voornemen dit schooljaar zeker nog meedoen aan Operatie Proper? Heb je een vereniging met straffe leden die al eens de handen uit de mouwen willen steken om de buurt netjes te houden? Dan kan je (nog heel even) intekenen voor de derde editie van Operatie Proper en daar op het einde van de zomervakantie financieel voor beloond worden.

08
jan
2020

Hollandse kat op recyclagepark Hooglede

Op het recyclagepark kan je met heel wat terecht, maar dieren (gezond en wel, of iets minder) horen daar uiteraard niét bij. Maar op het recyclagepark van Hooglede zaten ze sinds vorige week vrijdag (3 januari) wel met een kattin. Het dier werd aangetroffen in een container en kon begin deze week gevangen worden, maar het was niet duidelijk hoe het beestje op het park is terechtgekomen.

06
jan
2020

De nieuwe restafvalzakken zijn er

Sinds 1 januari zijn de nieuwe restafvalzakken te koop in alle verkooppunten. Deze nieuwe zakken zijn geldig voor inwoners van Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke en kosten voortaan 1,70 euro voor een grote en 0,85 euro voor een kleine.

27
dec
2019

Speel de grote eindejaarsquiz

Ben jij een echte sorteerkampioen? Ben je mee met de laatste sorteerregels en weet je alles over de nieuwe blauwe zak? Test je kennis dan in onze eindejaarsquiz. Doe jij het beter dan je tafelgenoten tijdens het kerstdiner? Ben je slimmer dan je familieleden op het nieuwjaarsfeest? Of troef jij je vrienden af op oudejaarsavond?

Competitief ingesteld? Dan kan je je gasten uitdagen en zelf een prijs (de laatste fles bubbels? het dessert?...) op het spel zetten!

Asbest verplicht verpakt naar het recyclagepark

In het kader van het afbouwplan voor een asbestveilig Vlaanderen, werkt MIROM Roeselare mee aan een veilige afbouw van asbest in onze omgeving. Vanaf 1 januari 2020 is daarom een vernieuwd reglement van kracht voor het aanbrengen van asbest op het recyclagepark.  

13
dec
2019

Warme steun voor De Warmste Week

De Warmste Week komt er aan en de medewerkers van MIROM Roeselare toonden deze week al hun warme hart. Donderdag 12 december stond 'Den Warmsten Ovent' op het programma. Personeel, buren en de klanten van het warmtenet konden op een gezellig en (zo goed als) wind- en waterdicht pop-up wintermarktje genieten van een drankje en een hapje. De durvers konden zich ook wagen aan een 'vlammetje', een uniek en - letterlijk - vurig shotje.