14
okt
2019

Koen Wauters op jouw recyclagepark?

Lijkt het je iets, een exclusief concert van Koen Wauters en Jonas Van Geel op jouw recyclagepark? Het zou zomaar kunnen, want het VTM-programma 'Make Belgium Great Again' wil samen met Recupel meer afgedankt klein elektro inzamelen. Tijdens de uitzending van Make Belgium Great Again riep VTM zondagavond alle Vlaamse gemeenten op om zoveel mogelijk klein elektro in te zamelen, vanaf nu t.e.m. 19 oktober.

Website voor afgedankt elektro op je werkplek

Vandaag is het International E-Waste Day. Wereldwijd wordt er jaarlijks 50 miljoen ton e-waste geproduceerd, terwijl slechts 20% wordt gerecycleerd. Hoewel België het qua inzamelresultaat een pak beter doet, staat er nog te veel oud of kapot elektro ongebruikt in de Belgische huishoudens, maar ook in bedrijven, scholen, vzw’s, woonzorginstellingen, etc. Zo stockeert een gemiddelde organisatie 200 kilogram oud of kapot elektro.

08
okt
2019

Recyclagepark Geluwe zaterdag 12/10 gesloten


Onderschrift

Op zaterdag 12 oktober zal het recyclagepark in Geluwe uitzonderlijk gesloten zijn. Er is die dag Dwars door Geluwe en door dit evenement is het park niet bereikbaar.

07
okt
2019

Beleidsplan moet restafval doen verminderen.

Tegen 2022 moeten de restafvalcijfers drastisch naar beneden van de Vlaamse overheid. Op basis van een huisvuilzakanalyse die MIROM Roeselare in 2018 liet uitvoeren, is er een nieuw beleidsplan dat de inwoners ertoe aanzet om verspild voedsel te vermijden en om nog beter te sorteren. Een prijsverhoging van de afvalzak, sensibiliseringscampagnes rond voedselverspilling, thuiscomposteren en kippen moeten inwoners ertoe aanzetten minder restafval te produceren.

04
okt
2019

Dienstverlening rond asbestinzameling breidt uit

Uit een artikel van KW van deze week blijkt dat op verschillende recyclageparken in West-Vlaanderen asbest niet correct wordt ingezameld. In sommige gevallen wordt  het asbesthoudend materiaal tussendoor te weinig afgedekt. Sommige van deze vaststellingen zijn niet conform de adviezen in een omzendbrief van toenmalig minister Hilde Crevits uit 2008. 

 

02
okt
2019

Je oude elektro kan een prijs opleveren

Recupel, de vzw die in België verantwoordelijk is voor de inzameling en verwerking van afgedankte elektr(on)ische apparaten en lampen, lanceert een nieuwe inzamelcampagne in West-Vlaanderen. Samen met Focus & WTV spoort Recupel alle West-Vlamingen aan om zoveel mogelijk oud of kapot elektro in te zamelen tot en met 25 oktober. Elke week maken deelnemers kans op een geschenkbon van de Kringwinkel ter waarde van 50 euro.

23
sep
2019

Recupel organiseert begrafenis voor gsm

Zondag organiseerde Recupel een 'phone funeral' in kapel Les Brigittines in Brussel. Tijdens deze ludieke uitvaart, onder leiding van ceremoniemeester Bert Kruismans, bracht een 80-tal aanwezigen een laatste groet aan hun dierbare toestel alvorens het in een telefoonkist te plaatsen. Het gospelkoor herinnerde de aanwezigen aan die o zo herkenbare ringtunes. Enkele influencers deelden enkele pakkende herinneringen. Na de uitvaart werd nagekaart tijdens een koffietafel.

12
sep
2019

Extra controle tijdens Week van de Handhaving

Mooimakers, het Vlaamse initiatief tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en VVSG, lanceert van 30 september tot 6 oktober voor de derde keer de 'Week van de Handhaving op zwerfvuil en sluikstort'. Tijdens die week wordt er door lokale besturen, politiezones en Vlaamse instellingen extra op ingezet om overtreders aan te spreken & alternatieven voor te stellen en om overtreders te beboeten.

10
sep
2019

Nette scholen worden beloond

Zowat alle scholen in de gemeenten van MIROM werken tegenwoordig rond milieu en duurzaamheid. Er wordt ingezet op brooddozen & herbruikbare drinkflessen, de leerlingen leren in de klas sorteren en de speelplaats wordt netjes gehouden. Maar nog niet al die scholen worden daar ook voor beloond. Nochtans kan dat vrij eenvoudig.

06
sep
2019

Kattenpopulatie op site MIROM

Onze bedrijfssite beschikte onder meer al over een koppel slechtvalken en een vijver vol vissen, maar er lopen ook wel eens katten rond. Het gaat om zwerfkatten die hier hun habitat gevonden hebben en er al eens op muizen jagen. Deze zomer is de populatie evenwel gegroeid, want een van de poezen is mama geworden van een nest kittens.

23
aug
2019

Doe mee aan World Cleanup Day

Op zaterdag 21 september ruimen vrijwilligers uit meer dan 150 landen massaal op tijdens de World Cleanup Day. Mooimaker of niet, iedereen die de handen uit de mouwen wil steken, kan die dag een steentje bijdragen.

Voor opruimmateriaal of afvalzakken kan je terecht bij je gemeente of bij MIROM zelf.  

21
aug
2019

Volg Mister MIROM, ontdek het warmtenet en win

Het is bijna zover: komend weekend is er West-Vlaanderens Mooiste en dan komen duizenden mensen fietsen en/of wandelen in en rond Roeselare. Op zondag 25 augustus is er bovendien de Ronde van het Warmtenet. Wie deelneemt aan de recreatieve fietstochten (15 - 25 - 50 km) en de wandeltochten (6 - 12 - 18 - 24 km) kan dan onderweg het warmtenet van Roeselare ontdekken.