26
jan
2024

Wie hier tegenwoordig passeert aan onze hoofdzetel heeft het vast al gemerkt: er scheelt wat met onze (in sommige kringen iconische) 'schuine' voorgevel. Maar geen paniek: er is niks ontploft en we gaan onze energiecentrale ook niet (helemaal) afbreken. Wel staat er een grondige renovatie voorzien van onze voormalige kantoren.

Vorig jaar werd ons nieuwe kantoorgebouw (tussen het oude gebouw en het Roeselaarse recyclagepark in) al in gebruik genomen, de komende maanden wordt het oude gedeelte grondig gerenoveerd. De bekende schuine gevel verdwijnt en zowel binnenkant als buitenkant worden in 2024 van top tot teen aangepakt. Er komt een nieuwe controlezaal, het hart van onze energiecentrale, en het gebouw zal - eens opgefrist - ook ruimte bieden voor onder meer een dispatch, sanitaire voorzieningen & kleedkamers en een refter voor de medewerkers. De verbrandingsinstallatie blijft tijdens de werken helemaal operationeel. De installatie wordt intussen overigens al enkele maanden aangestuurd vanuit een pop-up controlezaal.

Op het einde van de werken komt er dan nog een loopbrug die beide delen met elkaar zal verbinden. Maar da's nog niet voor héél meteen.