07
mrt
2023

Bewonersvergadering voor uitbreiding warmtenet

Donderdagavond was er in het auditorium van het Klein Seminarie een bewonersvergadering over de op stapel staande uitbreidingswerken van het warmtenet in Roeselare. Vanaf 13 maart starten de werken om onder meer het nieuwe stadhuis en het Klein Seminarie aan te sluiten.

28
feb
2023

Drone inspecteert staat van het warmtenet

Het was maandagochtend fris, maar helder weer. Ideale omstandigheden om een stukje 'speelgoed' boven te halen. 'Onze man' van het warmtenet stuurde een drone hoog de lucht in, zij het om... onder de grond te kijken.  De drone is immers uitgerust met een warmtecamera en kan zo de toestand van de ondergrondse buizen van ons warmtenet inspecteren.

24
feb
2023

Mis jouw tuinafvalophaling niet

De lente komt stilaan piepen en dan wordt de tuin stilaan wakker. En met de tuin ook de tuinier. Ook de ophaling van tuinafval is inmiddels weer opgestart. Onze ophalers werken conform de kalender weer hun routes af om bij de inwoners die een tuinafvalbak hebben gras, snoeisel en ander tuinafval te komen ophalen. Maar opgelet: het tijdstip van ophaling kan variëren en soms komen de ophalers al vrij vroeg langs.

22
feb
2023

Doe mee met de Grote Lenteschoonmaak

Op de bijhorende zon en temperaturen is het nog even wachten, maar de lente zit er aan te komen. En onlosmakelijk verbonden aan die lente is een propere en nette buurt. Straten waar geen blikjes of peuken liggen, piekfijne pleintjes en tuintjes zonder weggewaaide plasticzakken. Over heel Vlaanderen bundelen vrijwilligers de krachten om de buurt op te ruimen, al dan niet in het kader van de Grote Lenteschoonmaak van de Mooimakers.

07
feb
2023

Meld inzamelingen van oud ijzer of textiel

Het is een fenomeen dat iedereen wel kent en waar je af en toe mee te maken krijgt: briefjes in de bus waarin gemeld wordt dat er op een vaste dag oud ijzer, textiel of groot huisvuil aan huis wordt opgehaald. Gewoon op je oprit of in de voortuin plaasen en klaar. Klinkt makkelijk, maar dit soort praktijken is niet toegestaan. De illegale inzameling van afval is in strijd met het politiereglement en is dus strafbaar.

26
jan
2023

Vers omtrent een pers, voor gedichtendag

Het is stilaan een traditie dat ook wij op gedichtendag een nuttige boodschap op rijm zetten. 

20
jan
2023

Al 4.000 ton asbest opgehaald in onze regio

MIROM Roeselare startte de asbestophaling op in 2020, gelijklopend met de opstart van de transportafdeling toen. Inwoners die zelf asbest wilden verwijderen, of dit door gespecialiseerde firma’s lieten doen, konden een aanvraag doen voor plaatzakken, die dan aan huis worden opgehaald, en de huur van een asbestcontainer. In twee jaar tijd haalden de chauffeurs van MIROM Roeselare zo 4.000 ton asbesthoudend materiaal op in onze 12 gemeenten.

18
jan
2023

Interventie voor lek in leiding warmtenet

Zaterdag is een lek ontstaan in een buis van het warmtenet van Roeselare. Dit was het geval in de nabije omgeving van de energiecentrale van MIROM Roeselare, wat verderop in de Oostnieuwkerksesteenweg. Bij een klein lek kan de energiecentrale dit gemakkelijk opvangen door water toe te voegen, maar dit lek was daarvoor te groot. Dat kon een potentieel probleem worden voor gebouwen die verderop zijn aangesloten op het warmtenet. Zeker in de koude periode die we nu doormaken.

13
jan
2023

Examen: winnaars en de juiste antwoorden

In december organiseerden we de derde editie van ons examen, een eindejaarsquiz met 20 meerkeuzevragen bedoeld voor alle inwoners van de 12 gemeenten van MIROM Roeselare. Heel wat mensen namen deel, maar de vragen waren niet van de poes. Slechts een kwart van de deelnemers haalde minstens 16/20 en maakte dus kans op een van de mooie prijzen. Toch scoorden de meeste mensen zeker meer dan behoorlijk.

Geef klein elektro mee met de postbode

​Recupel staat in voor het inzamelen van elektrische en elektronische apparaten, om de materialen nadien maximaal te kunnen recycleren. Dat gaat van kleine apparaten zoals gsm's of een computermuis, tot grote toestellen als diepvriezers en frigo's. Voor de kleine elektro start Recupel nu met een proefproject in samenwerking met bPost.

28
dec
2022

Koffiecapsules voortaan in de PMD-zak

Goed nieuws voor alle koffieliefhebbers. Vanaf 1 januari 2023 mogen zowel de aluminium als de plastic koffiecapsules in de PMD-zak. Ook de gelijkaardige capsules van andere dranken, zoals chocolademelk of thee, mag je bij PMD sorteren. 

13
dec
2022

Aangepaste openingsuren eindejaar 2022

Wil (of moet) jje dit jaar nog eens naar het recyclagepark? Met een stapeltje spullen die eigenlijk in de weg liggen, of om nog wat kilo's van de oranje groep op te doen? Dat kan, onze parkwachters gaan je met plezier verwelkomen. Maar wacht niet tot de laatste week, want dan is het traditioneel erg druk en kan het zijn dat je even moet aanschuiven