25
mrt
2020

In samenwerking met de ophaaldiensten en jouw gemeente doen we er alles aan om de ophaling aan huis (restafval, PMD en papier & karton) ook in deze moeilijke periode te blijven verzekeren. Maar voor restafval geldt wel nog altijd dat het gebruik van oude restafvalzakken (witte zakken, groene opdruk) zonder afvalsticker niét is toegestaan. De stickers zijn er al sinds begin dit jaar en ze zijn al verplicht sinds 1 maart. De meeste mensen die nog een voorraad oude restafvalzakken hadden, kochten dan ook al afvalstickers en kunnen deze nu uiteraard gebruiken.

Kon je nog geen stickers kopen en heb je toch nog een voorraad oude restafvalzakken? Gebruik dan nu eerst nieuwe restafvalzakken (witte zakken, blauwe opdruk). Deze zijn te koop in de supermarkten en andere verkooppunten. Voor deze nieuwe zakken is uiteraard geen afvalsticker nodig. Er is bovendien voldoende voorraad en winkels waar de voorraad slinkt worden nog vlot bediend door onze chauffeurs als ze een bestelling plaatsen.

Voor de oude restafvalzakken die je nog hebt, kan je dan later nog stickers kopen. Oude restafvalzakken mét sticker zijn nog geldig tot eind 2021, dus daar is geen haast bij.

Zet dus vooral géén oude restafvalzakken buiten als er geen afvalsticker op hangt. Je riskeert dat de zak blijft staan en van een weigeringssticker wordt voorzien.

Als iedereen zich aan de afspraken houdt, dan maak je het werk van onze afvalophalers ook niet moeilijker dan het in deze tijden al is. Dank voor jullie begrip.