Ophalers krijgen te maken met agressie

12
mei
2022

Het afval dat je buiten zet voor de ophaling aan huis, moet aan een aantal afspraken voldoen. Op het juiste tijdstip buiten, geen scherpe voorwerpen of frituurolie in de zak én niet meer dan 15 kg. Als een van deze aspecten niet gerespecteerd wordt, dan blijft het afval staan en kleven de ophalers er een weigeringssticker op. De eigenaar moet het afval dan weer binnen pakken en bij de volgende ophaling correct aanbieden.

Opnieuw wagen met frietvet besmeurd

31
mrt
2022

Donderdag werd een deel van de Sint-Jozefsstraat en een geparkeerd voertuig in Roeselare besmeurd. Dat gebeurde toen een fles frituurolie in een afvalzak door het persmechanisme van de vuilniswagen werd samengedrukt en daardoor openbarstte. Brandweer en politie moesten ter plaatse komen. Eerder deze week was er ook al een gelijkaardig voorval in Oostnieuwkerke. En recent waren er ook gelijkaardige voorvallen in Houthulst, Rumbeke en Torhout.

Ophalers op bezoek in Roeselare en Oekene

08
mrt
2022

Dinsdagochtend kregen de zesdes van de Spanjeschool (Roeselare) en De Ark (Oekene) bezoek van een vuilniswagen van Renewi. De leerlingen hadden een MIROM-wedstrijd rond een 'zero waste schoolfeest' gewonnen en dus kwam de vuilniswagen even op de speelplaats parkeren. De leerlingen kregen wat uitleg over de ophaling van afval, kwamen meer te weten over de werking van zo'n vuilniswagen en over de specifieke eigenschappen van de job van vuilnisman.

Ophaling afval in 2022

31
dec
2021

Een nieuw jaar, dat betekent ook weer 52 weken waarin onze ophalers het restafval, PMD en papier & karton bij je thuis komen ophalen. Misschien weet je van buiten wanneer ze komen? Maar als dat niet zo is, dan zijn er verschillende manieren om nooit nog een ophaling te missen.

Impact 1 mei op afvalophaling en recyclageparken

29
apr
2020

Vrijdag 1 mei is - corona of niet - een officiële feestdag en dat heeft op sommige plaatsen een impact op de afvalophaling en de openingsuren van de recyclagreparken. We zetten alles nog eens op een rijtje.

In (een deel van) Houthulst, Moorslede, Roeselare en Zonnebeke is er normaal ophaling op vrijdag en wordt die verschoven zoals hieronder vermeld. In alle andere gemeenten is er sowieso geen ophaling op vrijdag.

Pagina's