Mis jouw tuinafvalophaling niet

24
feb
2023

De lente komt stilaan piepen en dan wordt de tuin stilaan wakker. En met de tuin ook de tuinier. Ook de ophaling van tuinafval is inmiddels weer opgestart. Onze ophalers werken conform de kalender weer hun routes af om bij de inwoners die een tuinafvalbak hebben gras, snoeisel en ander tuinafval te komen ophalen. Maar opgelet: het tijdstip van ophaling kan variëren en soms komen de ophalers al vrij vroeg langs.

Ophaling tuinafval soms later dan anders

17
mei
2022

De ophaling van tuinafval zit op kruissnelheid. Mede door het mooie weer staan zowat alle bakken buiten en zitten ze ook goed vol. Op volle capaciteit gaat het om meer dan 10.000 adressen. De ophalers komen ze met plezier ledigen, maar door het grote volume kan dit soms wel langer duren. Soms kan dit betekenen dat de tuinafvalbak heel erg vroeg 's ochtends, pas in de late namiddag of zelfs nog 's avonds geledigd wordt.

Geen groente- of fruitafval op het recylagepark

22
okt
2020

Met groente- of fruitafval kan je niet terecht op het recyclagepark. Resten van groenten of vruchten bij het groenafval deponeren, is dan ook niet toegestaan, daar horen enkel grasmaaisel, haagscheersel, snoeihout, planten- en bloemenresten thuis.

Heb je appelbomen of perelaars staan en is er teveel oogst? Of zit je met andere overschotten (pompoenen, kolen, noten, kastanjes...) die je kwijt wil? Dan zijn er wel andere oplossingen.

Bloemen voor 10.000ste tuinafvalklant

27
jul
2020

 

Maandag werd Sandra Vanlerberghe uit Oostnieuwkerke letterlijk in de bloemetjes gezet door ondervoorzitter Erik Verbeure van MIROM Roeselare en medewerker Stefan Seys. Aanleiding daarvoor was het afleveren van de tuinafvalbak waarin Sandra voortaan grasmaaisel, snoeisel en andere tuinafval kwijt kan. Sandra’s gloednieuwe tuinafvalbak is immers het tienduizendste exemplaar in de regio: een mooie mijlpaal.

Pagina's