Videoreeks maakt sorteren begrijpelijk

27
jan
2021

In Vlaanderen zien we onszelf graag als sorteerkampioen en in veel gevallen klopt dat ook. Maar intussen moeten steeds meer afvalstromen selectief aangeboden worden en werd de sorteerinstructie voor PMD bijvoorbeeld uitgebreid. Niet eenvoudig om dan nog 'mee' te zijn met alles. Bovendien verwelkomt elke gemeente ook jaarlijks niéuwe inwoners. Uit andere gemeenten of provincies, maar natuurlijk van over de landsgrenzen.

Bloempotjes en plantentrays in blauwe zak

19
mei
2020

Ben je met dit mooie weer aan de slag in je siertuin? Of ben je volop de bloembakken, kruidentuin of je moestuin aan het vullen met plantgoed?

Prima idee, maar denk er aan om nadien je afval correct te sorteren. Plastic bloembakjes, plantentrays en plastic verpakkingen van bijvoorbeeld bloemaarde horen thuis in de blauwe PMD-zak. Loss bloembakjes, plantentrays of folies worden niet aanvaard op het recyclagepark.

 

Openingsuren hemelvaartweekend

18
mei
2020

Nu donderdag, 21 mei, is het O.L.H. Hemelvaart en zijn alle recyclageparken van MIROM Roeselare gesloten. De kantoren van MIROM Roeselare zelf zijn dan ook dicht.

De recyclageparken van Kortemark en Staden zijn voorts ook gesloten op vrijdag 22 mei, het park van Gits is sowieso gesloten op vrijdag.

Het recyclagepark van Zonnebeke is gesloten op donderdag 21 , vrijdag 22 én zaterdag 23 mei.

Niét naar het recyclagepark gaan, zo doe je dat

27
apr
2020

De sluiting van de recyclageparken naar aanleiding van de coronacrisis zorgde voor enkele misnoegde reacties. En eens ze weer opengingen was en is het er vaak erg druk. Nochtans werden heel wat afvalsoorten (restafval, PMD, papier & karton) onverminderd aan huis opgehaald, zijn er verschillende alternatieven voor tuinafval en kan het meeste afval gerust wat langer gestockeerd worden.

Pagina's