Hittemaatregelen voor afvalophaling en recyclagepark

14
jul
2022

De eerste hitte van deze zomer zit er aan te komen. Net als voor andere mensen die fysieke arbeid verrichten maken de hoge temperaturen het voor de afvalophalers extra lastig. En dus kan het zijn dat de ophalers hun ronde deze week weer iets vroeger dan gewoonlijk aanvatten. Op die manier kunnen ze het afval van voor je deur ophalen voor de hitte zich al te fel laat voelen.

Recyclageparken nemen maatregelen tegen de hitte

23
jul
2019

De hittegolf stuwt de temperaturen deze week naar recordhoogten. Ook op de recyclageparken worden er maatregelen genomen om het voor de parkwachters draaglijk te houden.

In Kortemark is het recyclagepark daarom nu donderdagnamiddag uitzonderlijk gesloten. Het recyclagepark is er wel open van 9 tot 12 uur en dan op vrijdag weer van 13 tot 18 uur. Donderdag wordt immers de grootste hitte verwacht, met temperaturen richting 40° C.

Ophaalronde papier en karton voor deel Kortemark bijgestuurd

24
jun
2019

Om de route van de ophaaldiensten in Kortemark vlotter te laten verlopen, wordt de ophaling van papier en karton bijgestuurd. Vanaf dinsdag 2 juli zal deze fractie eerst in Handzame opgehaald worden en pas daarna in Zarren en Werken. De ophaaldag blijft ongewijzigd, maar het tijdstip zal dus wel wijzigen.

Zet je afval dus zeker de avond voordien buiten, dit kan vanaf 19 uur. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.