13
jan
2023

​Recupel staat in voor het inzamelen van elektrische en elektronische apparaten, om de materialen nadien maximaal te kunnen recycleren. Dat gaat van kleine apparaten zoals gsm's of een computermuis, tot grote toestellen als diepvriezers en frigo's. Voor de kleine elektro start Recupel nu met een proefproject in samenwerking met bPost. Tot 28 februari 2023 kan je met Recupel Retour één of twee defecte (of overbodige) apparaten meegeven met de postbode als die een postpakketje komt brengen. Op die manier spaar jij een verplaatsing (en wat gedoe) uit. 

Via de website kan je daarvoor een verzendlabel aanvragen. Het pakket zelf mag maximaal 50 x 30 x 30 cm groot zijn en mag maximaal 30 kg wegen. Gebruik een stevige kartonnen doos of verzendtas in goede staat. Alle kleine elektro die daarin past, mag meegegeven worden. Denk aan een laptop, gsm, computermuis, hoofdtelefoon, mixer, haardroger, krultang, haartrimmer, keukenklok, tablet, kinderspeelgoed of een zaklamp. Kortom alles wat werkt met een stekker of op batterijen. Verwijder wel eerst de batterijen uit het apparaat (die breng je binnen bij Bebat) en sluit het pakket goed en volledig af.  

Uiteraard kan je klein elektro ook nog altijd kwijt in de bekende Recupel-inzamelpunten. Ook op je recyclagepark en daar kan je ook terecht met groot elektro, zoals microgolfovens, televisies en andere grote zaken.

WIl je eens gebruik maken van deze dienstverlening? Check dan zeker ook nog eens de voorwaarden op de website. Na dit proefproject zal Recupel evalueren of deze dienst in de toekomst blijft bestaan.