Geef je lampen een tweede leven

04
feb
2021

Is het licht uit zonder dat je op de schakelaar hebt gedrukt? Tijd voor een nieuwe lamp, maar denk er aan je oude lamp naar een Recupel-inzamelpunt te brengen. Gooi kapotte lampen zeker nooit in de restafvalzak of in de glasbol, daar horen ze niet thuis.

Spaar-, led- en buislampen bevatten immers niet alleen schadelijke stoffen, maar ook heel wat recycleerbare materialen. Recupel zamelt ze in en verwerkt ze tot grondstoffen voor nieuwe toestellen en andere toepassingen.

Recordhoeveelheid elektro ingezameld in 2019

22
mei
2020

Recupel zamelde in 2019 een record van 122.548 ton in, een stijging van 4,4%. In totaal zijn dit 44 miljoen apparaten. Opvallend: de Belg bracht maar liefst 8 miljoen méér apparaten naar een inzamelpunt van Recupel in vergelijking met 2018. De investeringen in het inzamelnetwerk en de vele communicatiecampagnes werpen hun vruchten af.

Enorme stijging in klein elektro: +36%  

Recupel zet kunstwerk in Hooglede in de spotlights

27
jan
2020

Bijna 10 miljoen: dit is het aantal lampen en armaturen dat de Belgen in 2018 inzamelden. Een inspanning die beloond mag worden en daarom lanceerde Recupel in het najaar van 2019 een campagne waarbij elke Belg zijn of haar ‘verborgen parels’ kon signaleren: mooie maar ondergewaardeerde plekjes die het verdienen om in de spotlights geplaatst te worden. Bij de winnaars: 'Het Gesprek' aan De Sleedoorn in Hooglede.

Website voor afgedankt elektro op je werkplek

14
okt
2019

Vandaag is het International E-Waste Day. Wereldwijd wordt er jaarlijks 50 miljoen ton e-waste geproduceerd, terwijl slechts 20% wordt gerecycleerd. Hoewel België het qua inzamelresultaat een pak beter doet, staat er nog te veel oud of kapot elektro ongebruikt in de Belgische huishoudens, maar ook in bedrijven, scholen, vzw’s, woonzorginstellingen, etc. Zo stockeert een gemiddelde organisatie 200 kilogram oud of kapot elektro.

Je oude elektro kan een prijs opleveren

02
okt
2019

Recupel, de vzw die in België verantwoordelijk is voor de inzameling en verwerking van afgedankte elektr(on)ische apparaten en lampen, lanceert een nieuwe inzamelcampagne in West-Vlaanderen. Samen met Focus & WTV spoort Recupel alle West-Vlamingen aan om zoveel mogelijk oud of kapot elektro in te zamelen tot en met 25 oktober. Elke week maken deelnemers kans op een geschenkbon van de Kringwinkel ter waarde van 50 euro.

Pagina's