14
nov
2019

Heb je nog een oude koelkast die weg mag/moet en zie je een privéconcert van Black Box Revelation wel zitten? Of wil je kans maken op een Bluetooth Speaker van gerecycleerd materiaal? Dan is hier je kans.

Recupel lanceert een ‘track & win’-wedstrijd om het recyclagecircuit te testen. In september kaartte de vzw aan dat meer dan 200.000 koelkasten en diepvriezers jaarlijks niet bij een erkende verwerker terechtkomen, met een navenante impact op het milieu: 1 foutief verwerkt apparaat is vergelijkbaar met de CO2-uitstoot van 1 autorit van 7.500 km. Koelkasten en diepvriezers die bij Recupel terechtkomen worden op een correcte manier verwerkt.

Er bestaat echter een grijs en parallel circuit van toestellen die buiten de Recupel-kanalen worden ingezameld en verwerkt. De doelstelling van Recupel is duidelijk: elke koelkast moet correct verwerkt worden zodat het milieu niet geschaad wordt. Daarom wil de vzw op een transparante manier in kaart brengen waar onze koelkasten en diepvriezers terechtkomen.

Om het recyclagecircuit te testen, roept Recupel de hulp van de consument in. Die kan zijn afgedankte koelkast of diepvriezer laten tracken en maakt zo kans op een privéconcert van de Belgische band Black Box Revelation.