06
sep
2019

Onze bedrijfssite beschikte onder meer al over een koppel slechtvalken en een vijver vol vissen, maar er lopen ook wel eens katten rond. Het gaat om zwerfkatten die hier hun habitat gevonden hebben en er al eens op muizen jagen. Deze zomer is de populatie evenwel gegroeid, want een van de poezen is mama geworden van een nest kittens.

Koddig, dat zeker, maar onze installatie is natuurlijk niet de beste leefomgeving voor opgroeiende kittens en het is ook niet de bedoeling dat de problematiek van zwerfkatten nog groter wordt. Zodoende kwamen de mensen van Buurt & Co in opdracht van de stad Roeselare deze week langs. Er werden tijdelijk vangkooien geplaatst om katten en kittens te klissen. Met succes, want er werden intussen al een paar exemplaren gevangen.

De kittens gaan naar het dierenasiel van Roeselare. Daar zal de dierenarts ze controleren en als ze gezond zijn, kunnen ze er dan wachten op lieve adoptieouders. De volwassen katten worden ook gecontroleerd en indien nodig gesteriliseerd. Daarna worden die dan weer teruggeplaatst in hun vertrouwde omgeving.

Onze meest trouwe bezoeker (foto links) onderging donderdag al een ingreep. Zij werd vandaag alweer teruggebracht naar de MIROM-site, waar ze nu gerust de rest van haar negen levens kan slijten. Suggesties voor een leuke naam voor onze collega van de afdeling 'verdelging ongedierte' zijn zeker welkom.