07
nov
2018

Wie deze ochtend vroeg uit de veren was en op Studio Brussel afstemde, kon kennis maken met onze collega Stan, operator bij MIROM Roeselare. Stan (presentatrice Linde mag 'Stanny Boy' zeggen) werd opgebeld omdat hij een plaatje had aangevraagd, maar Linde Merckpoel had vooral interesse in zijn job. Hij legde uit dat hij als operator in de verbrandingsoven werkt en dat we zo het warmtenet voeden en elektriciteit opwekken. "Dingen op het vuur gooien dus", vatte Linde bondig samen. "Lijkt me een neige job. Ik steek vree graag dingen in brand!"

De schone job van operator zou dus ook wel iets voor het StuBru-gezicht van 'De Warmste Week' kunnen zijn, zeker nadat ze van Stan vernam dat hij 'in een kraan zit' en zo afval in de oven brengt. "Amaaai", aldus Linde, danig onder de indruk. Ze vroeg Stan ook nog wat hij liéfst verbrandt ('vuilniszakken', gelukkig maar) en moest daarna helaas al afronden. 

Herbeluister de uitzending via deze link, 'Stanny Boy' is te horen vanaf minuut 46. 

Stan vroeg het nummer Radioactive van Imagine Dragons aan. Radiaoactief afval verwerken we hier niet bij MIROM Roeselare, maar naar het nummer luisteren kan uiteraard wél: