12
apr
2019

Ronde van het warmtenet (11): De Burgerschool

Onze Ronde van het Warmtenet bracht ons al tot bij de VMS en het MSKA, maar met de Burgerschool is er nog een Roeselaarse onderwijsinstelling waar ze intussen genieten van de restwarmte van de verbrandingsoven. Een van de mensen daar die daar het meest mee te maken krijgt, is Rik De Backer, hoofd van de technische dienst van de school.

Houd de wegen én je auto proper

Wie vaak met de wagen onderweg is, krijgt logischerwijs ook al eens te maken met afval. Een leeg blikje of flesje, plastic wikkels van snoepgoed, papiertjes en parkeerticketjes, een bananenschil … Allemaal vrij courante fenomenen, maar als je aan het rijden bent, raak je je rommel niet altijd meteen kwijt. En toch houdt iedereen zijn/haar wagen natuurlijk liefst ook wat netjes. Weinig mensen zijn immers graag onderweg in een rijdende vuilnisbak …

Ronde van het Warmtenet (10): Gediflora

Gediflora is een van de enige aansluitingen buiten het grondgebied van Roeselare. Het Oostnieuwkerkse familiebedrijf (bekend van de Belgian Mums) was er al bij van in het begin en liet enkele jaren geleden ook de nieuwe gebouwen aansluiten. “We hebben altijd sterk geloofd in dat verhaal”, vertelt David Daenens, die samen met zijn echtgenote Elien Pieters (derde generatie aan het roer) het bedrijf runt. Gediflora kweekt en veredelt chrysanten en levert intussen in meer dan 40 landen.

08
apr
2019

Nieuwe stickers om overbodig reclamedrukwerk te vermijden

Groeit de stapel papier ook bij jullie gestaag aan door een immer groeiende aanvoer van reclamedrukwerk en/of gratis pers? Weet je soms nog amper waar je een nieuwe lading blinkende brochures nu weer kwijt moet en heb je er een hekel aan om reclamefolders uit plastic wikkels te prutsen, om de boel dan gewoon na vier weken op straat te zetten? Misschien wel herkenbare fenomenen, want er wordt nogal wat reclamedrukwerk en gratis pers verspreid.

05
apr
2019

Ronde van het Warmtenet (9): Internaat MSKA

Met de Burgerschool en de VMS zijn in Roeselare sowieso verschillende scholen aangesloten op het warmtenet van MIROM, waardoor leerlingen en leerkrachten er kunnen genieten van aangename warmte in de koude maanden. Ook het MSKA is zo’n ‘warme’ school en daar genieten ze er zelfs dag en nacht van. Want naast de campus in de Hugo Verrieststraat, reikt ons warmtenet ook naar de campus in de Groenestraat en… naar het internaat daar.

Ook bij MIROM werken er Mooimakers

De voorbije weken werd er tijdens de Grote Lenteschoonmaak heel wat zwerfvuil opgeruimd. Individuele vrijwilligers, maar ook scholen, verenigingen en bedrijven trokken massaal de straat op om in hun buurt de boel op te ruimen. Omdat we bij MIROM het goede voorbeeld willen geven, werd besloten om ook zelf ons steentje bij te dragen.

03
apr
2019

Ronde van het Warmtenet (8): De Spil

Nadat de muziekschool van Roeselare (tegenwoordig STAP) als een van de eerste gebouwen op ons warmtenet werd aangesloten, volgde bij de bouw ervan ruim 20 jaar geleden ook cultuurcentrum De Spil. De voorbije jaren genoten personeel, toeschouwers en ook artiesten er volop van de aangename warmte aangeleverd vanuit onze verbrandingsinstallatie. Eén van die artiesten is comedian en Jens Dendoncker, intussen ook bekend van het vtm-programma ‘Hoe zal ik het zeggen?’.

29
mrt
2019

Slechtvalk kiest schoorsteen MIROM als nieuwe thuis

We voelen ons vereerd, want recent zit MIROM Roeselare met een bijzondere gast! Of zelfs meerdere exemplaren, dat is nog afwachten. De voorbije dagen werd meermaals een roofvogel gespot door personeelsleden en medewerkers van het recyclagepark, woensdag volgde dan een officiële waarneming door vogelspotter Jan Feryn, ook milieucoördinator voor MIROM Roeselare.

27
mrt
2019

Ronde van het Warmtenet (7): Zusters van Liefde

Het warmtenet brengt warmte in de levens van artiesten, studenten, arbeiders, sportmensen... maar ook bij nonnetjes! Meer nog, de congregatie van de Zusters van Liefde in de Meensesteenweg in Roeselare was er als een van de eersten bij. “Dat was toen nog van IVRO”, herinnert zuster Marie-Thérèse zich nog. "Tot dan toe werd er bij ons verwarmd met gas.

26
mrt
2019

Winnaars Suske en Wiske-wedstrijd zijn bekend

In onze nieuwsbrief van maart (schrijf je hier in) mochten we van Standaard Uitgeverij 25 exemplaren van 'Lambik Plastiek', de nieuwste strip van Suske en Wiske, weggeven. In het nieuwe avontuur trekken de striphelden ten strijde tegen de plastic soep.

22
mrt
2019

Schrijf nu in voor de gratis infosessies rond kippen en composteren

Er belanden nog altijd teveel etensresten in de restafvalzak en dat is voor niemand een goeie zaak. Het kost de consument meer restafvalzakken en maakt de afvalberg alleen maar groter. Nochtans bestaan er oplossingen en die kosten weinig centen en nog minder moeite. Wie kippen houdt, heeft bijvoorbeeld kleine en vlijtige afvalverwerkertjes vlakbij en je krijgt er bovendien nog eitjes en gezelschap van.

15
mrt
2019

Ronde van het Warmtenet (6): LIDL

Dankzij het warmtenet worden tegenwoordig hele appartementsblokken, scholen, ziekenhuizen en andere instellingen van schone energie voorzien. Maar ook ondernemers zijn uiteraard niet blind voor de voordelen. Verschillende Roeselaarse bedrijven zijn al een tijd aangesloten, maar in 2018 kwam daar ook voor het eerst een supermarkt bij, meteen een primeur voor heel België.