Dag na dag en week na week zorgt jouw afvalteam er voor dat het afval wordt opgehaald of ingezameld en waar mogelijk gerecycleerd. Vuilnismannen- en vrouwen, parkwachters op het recyclagepark, mensen van de gemeente die zwerfvuil opruimen, de medewerkers van MIROM die alle inwoners bijstaan met raad en daad... Tijdens de Week van het Afvalteam zetten we al die mensen even in de spotlights en JIJ kan ook meedoen. Meer nog, misschien maak je met jouw deelname je hele klas of zelfs de school blij!

Wees creatief en win een vipbezoek van de vuilniswagen

We organiseren immers een wedstrijd n.a.v. de Week van het Afvalteam en voor 5 winnaars wacht er een vipbezoek van de vuilniswagen. Niet echt 'in de klas', maar toch op de speelplaats of aan de schoolpoort. Alle leerlingen van de 3e graad uit lagere scholen uit de regio van MIROM Roeselare kunnen meedoen. Leerkrachten kunnen de hele klas laten meedoen, maar je mag gerust ook op je eentje je kans wagen. 

Wat moet je doen?

Zit je in het vijfde of zesde leerjaar en heb je een goed idee over hoe je in de toekomst afval zou kunnen vermijden of inperken op het schoolfeest? Schrijf dan een tekst van ongeveer 1 bladzijde over jouw idee. Je mag ook een ontwerptekening of een filmpje over maken. Laat je grijze cellen werken en beschrijf hoe je (een stukje van) het schoolfeest beter zou aanpakken: 

  • Vervang je ballonnen en plastic vlaggetjes door zelfgeknutselde decoratie?
  • Worden er geen drankjes in verpakkingen meer verkocht?
  • Vervang je de 'wegwerpspeelgoedjes' in het visspel door een leuker en beter alternatief?
  • Moeten alle bezoekers eerst door een poort om al het afval dat ze nog bij hebben aan de ingang achter te laten?
  • Schakel je stewards in die de hele speelplaats piekfijn houden?
  • ...

Laat je fantasie de vrije loop en verzin een leuk of gewoon geniaal idee. Dit kan je via het formulier hieronder insturen, en dit zeker tegen vrijdag 19 november. Een deskundige jury zal daarna de vijf leukste, de mooiste en/of meest baanbrekende voorstellen selecteren. Die leerlingen (en met hen de rest van hun klas) krijgen dan een vipbezoek van de vuilniswagen cadeau. Tijdens dit bezoek zien de leerlingen de wagen en de ophalers aan het werk, komen ze alles te weten over de job van deze mensen, kunnen ze vragen stellen en mag de winnaar ook zélf een zak in de wagen mikken.

De winnende scholen krijgen van ons bovendien nog een gerecycleerd prijzenpakket cadeau dat ze kunnen gebruiken in de tombola. 

Je inzending mag een doc-, jpg- of pdf-bestand zijn van maximaal 5MB. Een filmpje gemaakt, of iets dat groter is dan die limiet? Bezorg het ons dan via WeTransfer (naar info [at] mirom.be) en vergeet je persoonsgegevens niet mee te sturen. Andere vragen: bel 051 26 03 50.