1. Voor wie is deze dienstverlening bedoeld?

Alle inwoners van de 12 gemeenten van Mirom Roeselare kunnen hiervan gebruik maken. Dat zijn inwoners van Hooglede, Houthulst, Koekelare, Kortemark, Langemark-Poelkapelle, Lichtervelde, Moorslede, Roeselare, Staden, Torhout, Wingene en Zonnebeke.

Meer weten over de GFT-ophaling in Menen, Wevelgem en Wervik: klik hier

2. Wat mag en wat niet?

✔ Grasmaaisel, kort snoeihout, haagscheersel, plantenresten

✗  Boomwortels, mest, kattenbakvulling, aarde, groente- en fruitafval, etensresten

3. Mogen er sinds 2024 ook etensresten in de tuinafvalbak?

Neen, er wijzigt niets aan de ophaling van tuinafval of wat er in mag. Er komt op termijn een ophaling van GFT en etensresten, maar Mirom Roeselare kreeg daarvoor uitstel tot 2026. Momenteel wordt bekeken hoe dit zal georganiseerd worden, maar dit wijzigt niets aan de huidige tuinafvalophaling. Het is dus verboden om etenresten of afval van groenten of fruit in je tuinafvalbak te deponeren.

4. Wanneer moet ik de bak buitenzetten?

Je zet je tuinafvalbak altijd buiten de avond voor de dag van ophaling. De ophalers kunnen soms vroeg langskomen en het tijdstip kan ook van week tot week verschillen. (Afhankelijk van aangepaste routes, drukte, wegenwerken,...) Als de tuinafvalbak 's avonds is geledigd, zet je die weer binnen of in je tuin. 

5. Hoe moet ik mijn tuinafvalbak aanbieden?

Je zet je tuinafvalbak op de stoep aan jouw woning. Het deksel moet dicht zijn en de handvaten staan naar de straatzijde gericht.  Let er ook op dat er een nog altijd een vlotte doorgang mogelijk is voor voetgangers, rolstoelgebruikers of kinderwagens.

6. Hoe zeg ik mijn abonnement op voor tuinafval?

Download dit document en bezorg dit ondertekend terug naar Mirom Roeselare, Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare

7.  Als ik verhuis, kan ik dan mijn tuinafvalbak meenemen?

Als je verhuist naar een gemeente binnen de regio van Mirom, dan kan je je tuinafvalbak meenemen. Stuur een mail naar tuinafval [at] mirom.be met jouw nieuw adres. Verhuis je naar een gemeente buiten de regio van MIROM, dan zeg je je contract op (zie vraag 1), breng je de bak terug binnen en ontvang je onder voorbehoud van eventuele schade, jouw waarborg terug.