06
okt
2021

Ga naar Samson dankzij je lege batterijen

Zin in gratis tickets voor de Samson & Gert Afscheidsshow voor het hele gezin? En misschien zelfs een meet-and-greet met Samson en Marie?? Wel, dat kan. Maak een selfie van jezelf of je gezin terwijl je je lege batterijen binnenbrengt in een Bebat-inzamelpunt. Vul het formulier in op de website van Bebat en upload je foto.

04
okt
2021

MIROM zet je een spiegel voor

Zwerfvuil en sluikstort zijn en blijven een hardnekkig zeer. Ondanks de inzet van tal van opruimende vrijwilligers, ondanks preventie en tal van sensibiliseringsinitiatieven, wordt elke dag nog sluikstort aangetroffen. Daarom is er van maandag 4 t.e.m. zondag 10 oktober de ‘Week van de Handhaving vanuit de Mooimakers. Tijdens deze week en de hele maand oktober gaat er extra aandacht naar het aanspreken van overtreders en naar sancties.

29
sep
2021

Over tijd? Kijk, ruik en proef voor je verspilt

Vandaag is het 29 september en dat is de Internationale Dag tegen Voedselverspilling. Het is een strijd die we al langer voeren, onder meer samen met Vlaco vzw en FoodWin. Maar de impact is meer en meer voelbaar en staat steeds vaker op de agenda. Wist je dat een gezin jaarlijks gemiddeld 80 kg aan voedsel en drank weggooit? Dat is zonde van het geld en de kwaliteitsproducten, van het werk van alle betrokkenen en een slechte zaak voor het milieu.  

22
sep
2021

Bijna 50.000 euro voor Operatie Proper

Dinsdagavond werden in TRAX in Roeselare de beloningen uitgereikt voor Operatie Proper 2020-2021. Tijdens dat schooljaar (en werkjaar voor de verenigingen) gingen weer heel wat scholen en verenigingen het engagement aan om zwerfvuil op en rond school aan te pakken. Een niet te onderschatten missie en zeker in een 'coronajaar'. Maar toch brachten 48 scholen en nog eens 16 verenigingen deze uitdaging tot een goed einde.

20
sep
2021

We zoeken ruim 10 nieuwe collega's

De werking van MIROM Roeselare blijft verder groeien en uitbreiden. Om er voor te zorgen dat alles vlot en gestroomlijnd blijft verlopen, zijn we op zoek naar nieuwe medewerkers. Er zijn momenteel actieve vacatures voor 9 verschillende functies en in totaal hopen we meer dan 10 mensen aan te werven. We zoeken zowel technische, logistieke als administratieve profielen.

09
sep
2021

Cooke & Verhulst willen je frigo of koffiezet

Gert Verhulst en James Cooke lanceerden woensdag een oproep om allerlei nog werkende huishoudelijke apparaten in te zamelen. Niet voor zichzelf, maar voor de vele Waalse gezinnen die afgelopen zomer zwaar getroffen werden door de watersnood. Ze bundelen daarvoor de krachten met Recupel en de Kringwinkels. 

07
sep
2021

Onderhoudswerken warmtenet Rijksweg

Op maandag 13 september starten werken aan het warmtenet langs de Rijksweg (N36) in Roeselare. Hierdoor zal tijdelijk één rijstrook versperd zijn. De werken vinden plaats net voor het kruispunt met de Diksmuidesesteenweg (Schiervelde), aan de kant van de REO Veiling en de Dacia-garage.

06
sep
2021

Schrijf in voor Operatie Proper 2021 - 2022

Doe je met jouw school of jeugdvereniging je best om zwerfvuil aan te pakken? Doe dan zeker mee aan Operatie Proper. Je stelt een actieplan op, ontvangt van MIROM Roeselare, jouw gemeente en de Mooimakers alle nodige (logistieke) ondersteuning en kunt zo je doelen halen. Op het einde van het schooljaar wordt alles geëvalueerd en word je beloond voor de inspanningen met een mooie cheque die kan oplopen tot €975. 

02
sep
2021

Martine wint onze zomerquiz

Tijdens de vakantie liep onze zomerquiz, een korte sorteerquiz met zomerse producten. Martine uit Houthulst had alles juist en schatte de schiftingsvraag goed in. Zij is dan ook de terechte winnaar van een sorteereilandje. Ze mocht de set gaan afhalen op het recyclagepark van Houthulst. 

Voor alle andere deelnemers en geïnteresseerden geven we graag nog eens de juiste antwoorden mee. Op de manier zijn we allemaal een beetje winnaar. 

19
aug
2021

Doe mee aan World Cleanup Day

Op 18 september is het World Cleanup Day en dan ruimen we ook dit jaar in meer dan 150 landen zwerfvuil op. Om van deze editie een succes te maken, biedt Mooimakers een platform aan waar je als vrijwilliger of organisatie jouw acties kan registreren. Alle acties van 13 tot 26 september komen hiervoor in aanmerking. Alle geregistreerde inspanningen worden dan meegenomen in het wereldwijde resultaat.
 

30
jul
2021

Gezocht: begeleider workshop voedselverlies

Het is je vermoedelijk ook al opgevallen: voedselverlies is een actueel thema. Ook bij huishoudens. Wist je dat een gezin jaarlijks gemiddeld 80 kg aan voedsel en drank weggooit.

27
jul
2021

Inzamelkubus Bebat vernieuwd

De inzamelkubus van Bebat is volledig vernieuwd. Dankzij het nieuwe ontwerp volg je zonder problemen de nieuwe regels rond het inzamelen van lege batterijen.  Om dit zo veilig en duurzaam mogelijk te doen, zijn de plastic inzamelzakjes vervangen door een herbruikbare kubus waarmee je jouw lege batterijen verzamelt en vervoert. Met je nieuwe Bebat inzamelkubus kan je niet alleen je batterijen vervoeren, maar ook meten. Is je batterij te groot voor de kubus?