Wat is er aan de hand in Viesvuilland? - voor kleuters en 1ste graad lager onderwijs

In een sprookjesachtige context – de prinses van Viesvuilland vraagt de kleuters mee te helpen om haar land terug schoon te maken en het afvalprobleem samen met haar op te lossen – leren kleuters sorteren. Ze krijgen elk een stuk afval en moeten het in de juiste vuilnisbak werpen nadat ze een aantal hindernissen hebben overwonnen. Spelenderwijs maken kleuters kennis met afval vermijden, sorteren en recycleren en leren ze inzien waarom dat belangrijk is. Ervaren educatieve medewerkers leiden alles in goede banen. Het afvalprobleem wordt benaderd vanuit de leefwereld van kleuters.
Wat is er aan de hand in Viesvuilland? is een animatie op maat van de allerkleinsten en bovendien volledig gratis.

  • Schrijf je school nu in voor schooljaar 2023-2024 op www.fostplus.be. 

 

LABO – voor 2de en 3de graad lager onderwijs

Leren Afval Beheren Op school (LABO) is een interactieve vorming voor leerlingen uit de tweede en derde graad van het basisonderwijs. Ze maken kennis met alle facetten van het sorteerproces. Ze krijgen ook praktische tips die ze meteen op school en thuis kunnen toepassen. Met LABO zet je jouw school op weg naar een goed afvalbeheer en legt de nadruk op preventie, hergebruik, sortering en recyclage van afval. LABO sluit volledig aan bij de eindtermen. Enthousiaste animatoren verzorgen de vorming. LABO duurt niet langer dan een halve dag, maar brengt de kinderen kennis bij die een heel leven meegaat. LABO is volledig gratis.

 

Ik zie wat jij niet ziet – middelbaar onderwijs 

'Ik zie wat jij niet ziet' is een educatief aanbod voor het secundair onderwijs om actiegericht aan de slag te gaan rond duurzaam afval- en materialenbeheer. Het aanbod is gratis en bestaat uit zowel lesvoorbereidingen, nascholing als een coaching traject met collega-leerkrachten. Op die manier word je van begin tot eind ondersteund om de optimale leercontext rond dit duurzaamheidsvraagstuk te creëren. ‘Ik zie wat jij niet ziet’ is geschikt voor alle graden van het secundair onderwijs en afgestemd op de eindtermen.