MIROM Roeselare beschikt als afvalintercommunale over een verbrandingsinstallatie waar de restafvalzakken op een verantwoorde manier verwerkt worden. Met je klas kun je deze installatie gratis bezoeken. De bezoekers krijgen eerst informatie over de afvalberg en over het sorteren en recycleren van allerlei afvalsoorten.

Er wordt afgesloten met een rondleiding langs het verbrandings- en zuiveringsproces en de energierecuperatie-installatie. Bij een bezoek aan de installatie ontdek je de vele technologieën die nodig zijn om het afval, met aandacht voor de leefomgeving, te verbranden. Verbranden geeft warmte en warmte is energie. 4 kilo restafval bevat evenveel energie als 1 liter stookolie. MIROM beschikt over een warmtenet die gebouwen en serres in het Roeselaarse verwarmt. Daarnaast wordt deze warmte ook aangewend om elektriciteit te produceren.

Voor wie?
Dit aanbod is geschikt voor leerlingen vanaf het 5e leerjaar. Een bezoek duurt ongeveer een anderhalf uur (infomoment en wandeling).  Volgens de actuele coronamaatregelen kunnen we momenteel enkel groepen toelaten van maximum 17 personen. Rondleidingen kunnen enkel plaatsvinden op dinsdagnamiddag of donderdagvoormiddag.

Er is geen bezoek mogelijk voor kleuters en leerlingen uit de eerste en tweede graad van het basisonderwijs. Zij kunnen het recyclagepark in hun gemeente bezoeken (aanvraag doe je via de gemeentelijke milieuambtenaar) en/of een beroep doen op één van de workshops.  

Adres verbrandingsinstallatie:
MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare
200 m van bushalte ‘Roeselare Vormingsinstituut’ op de lijn Roeselare-Ieper. 

MOS-scholen kunnen gratis met de lijn naar MIROM komen. Vraag dit tenminste 10 dagen op voorhand aan via  https://www.lne.be/mos-pas-voor-bus-en-tram

Verdere vragen? Contacteer MIROM Roeselare: 
051/26 03 14 of communicatie [at] mirom.be

Contactgegevens
Wenst de verbrandingsoven van MIROM gratis te bezoeken op:
Een bezoek duurt ongeveer een anderhalf uur (infomoment en wandeling). Rondleidingen kunnen enkel plaatsvinden op dinsdagnamiddag tussen 13u en 16u of donderdagvoormiddag tussen 9u en 12u.
Maximum 17 personen.
(ongeveer)
Indien dat niet mogelijk is, dan graag op:
Een bezoekduurt ongeveer een anderhalf uur (infomoment en wandeling). Rondleidingen kunnen enkel plaatsvinden op dinsdagnamiddag tussen 13u en 16u of donderdagvoormiddag tussen 9u en 12u.
Een bezoekduurt ongeveer een anderhalf uur (infomoment en wandeling). Rondleidingen kunnen enkel plaatsvinden op dinsdagnamiddag tussen 9u en 12u of donderdagvoormiddag tussen 13u en 16u.