Door werkzaamheden zullen er bepaalde periodes geen rondleidingen mogelijk zijn. Vul onderstaand formulier in of bel ons op 051 26 03 14.

MIROM Roeselare beschikt als afvalintercommunale over een verbrandingsinstallatie waar de restafvalzakken op een milieuverantwoorde manier verwerkt worden. Met je klas kun je deze installatie gratis bezoeken. De bezoekers krijgen eerst informatie over de afvalberg en over het sorteren en recycleren van allerlei afvalsoorten.

Er wordt afgesloten met een rondleiding langs het verbrandings- en zuiveringsproces en de energierecuperatie- installatie. Bij een bezoek aan de installatie ontdek je al gauw de vele technologieën die nodig zijn om het afval, met aandacht voor de leefomgeving, te verbranden. Verbranden geeft warmte en warmte is energie. 4 kilo restafval bevat evenveel energie als 1 liter stookolie. MIROM beschikt over een warmtenet die gebouwen en serres in het Roeselaarse verwarmt. Daarnaast wordt deze warmte ook aangewend om elektriciteit te produceren.

Voor wie?
Voor leerlingen vanaf het 5e leerjaar. Een bezoek duurt ongeveer een anderhalf uur (infomoment en wandeling). De groep telt minimum 15 personen en wordt beperkt tot 30 personen. Rondleidingen kunnen enkel plaatsvinden op maandag of donderdag tijdens de kantooruren.

Voor kleuters en leerlingen uit de eerste en tweede graad van het basisonderwijs, is een bezoek aan de installatie niet aangewezen. Zij kunnen het recyclagepark in hun gemeente bezoeken. Neem hiervoor contact op met de gemeentelijke milieuambtenaar. Scholen van Menen, Wervik en Wevelgem kunnen op onze site een bezoek aan het recyclagepark aanvragen.

Adres verbrandingsinstallatie:
MIROM Oostnieuwkerksesteenweg 121, 8800 Roeselare
200 m van bushalte ‘Roeselare Vormingsinstituut’ op de lijn Roeselare-Ieper. 

MOS-scholen kunnen gratis met de lijn naar MIROM komen. Vraag dit tenminte 10 dagen op voorhand aan via  https://www.lne.be/mos-pas-voor-bus-en-tram

Verdere vragen? Contacteer MIROM Roeselare: 
051/260314 of communicatie [at] mirom.be

You must have Javascript enabled to use this form.