Sorteer

 

 

 

 

 

Fost Plus biedt samen met MIROM papierkratjes en PMD-rolcontainers gratis aan voor scholen. Met deze afvalrecipiënten spoor je de leerlingen aan om te sorteren. Goed voor het milieu en bovendien goedkoper! (1 gratis krat per klas + 1 krat per 50 leerlingen voor burelen, 1 gratis PMD-rolcontainer per 50 leerlingen) Elke school beschikt reeds over PMD-rolcontainers en papierkratten. Maar bij breuk of bij aangroei van de leerlingen kan de school deze afvalrecipiënten bijvragen. Daarom is het belangrijk om het formulier correct en volledig in te vullen.

De PMD-rolcontainer kun je voorzien van grote PMD-zakken die je aankoopt in het gemeentehuis of bij MIROM en kun je laten ophalen met de 2-wekelijkse huis-aan-huis ophaling. €1,50/rol van 10 PMD- zakken 

Het restafval van scholen en bedrijven wordt ingezameld in witte restafvalzakken. Deze zijn te koop bij MIROM of diverse verkooppunten in de gemeente. Raadpleeg de ophaalkalender voor de ophaaldagen.

Composteer

Eten jullie fruit op school? Wordt er vers gekookt? Of is er een schooltuin? Dan hebben jullie groente-, fruit- en tuinafval dat jullie gemakkelijk zelf kunnen composteren op school!
Vraag een compostvat of compostbak aan, afhankelijk van de hoeveelheid GFT-afval er op jullie school is. Heel belangrijk is dat je groen (fruit- en groenteresten) materiaal afwisselt met bruin materiaal zoals takjes, hakselhout, stro, gedroogde bladeren, etc.

 

 

 

Wil je een les geven rond sorteren of composteren? Bekijk dan zeker ons educatief uitleenmateriaal!

Verplicht in te vullen bij aanvraag van PMD- rolcontainer en/of papierkrat.
Verplicht in te vullen bij aanvraag van PMD rolcontainer en/of papierkrat.
Verplicht in te vullen bij aanvraag van PMD rolcontainer en/of papierkrat.
papierkratjes
PMD Rolcontainers
compostvaten
compostbakken
Je hoeft enkel het aantal in te vullen die voor jouw aanvraag van toepassing is. Vraag je bv. papierkratjes? Vul dan zeker het aantal kratjes in dat je reeds hebt op school. Wij hebben deze gegevens nodig om het materiaal toe te kennen.
We vragen nog graag
Compostvat of -bak in bruikleen