27
dec
2018

We hadden het al eens vermeld, maar nu 2019 er zit aan te komen willen we nog eens benadrukken dat er niks wijzigt aan onze ophaling van tuinafval. In de media verschijnen berichten dat etensresten voortaan in de groene GFT-afvalbakken mogen, maar dat gaat over andere regio's en heeft niets te maken met onze groene bakken voor de ophaling van tuinafval. De groene tuinafvalbakken van MIROM blijven uitsluitend bestemd voor de ophaling van groenafval uit de tuin: gras, bladeren, verwelkte bloemen, snoeisel en plantenresten.  

Groente- en fruitafval, koffiefilters en theezakjes kan je thuis composteren in een compostvat of -bak. Als je niet composteert kan je dit kwijt in je restafvalzak. 

MIROM is net zoals heel wat andere intercommunales een ‘groenregio’. Dat betekent dat wij inzetten op de promotie van thuiscomposteren en uitsluitend tuinafval aan huis ophalen (tegen betaling, via een servicecontract). Een ‘GFT-regio’ daarentegen (zoals bvb. IVAGO in Gent) zamelt naast tuinafval ook groente- en tuinafval in en daar zijn inderdaad enkele wijzigingen van kracht. GFT-afval wordt echter op een andere manier verwerkt dan tuinafval.