VIDEO Rapnummer van Christa brengt hulde aan al wie afval opruimt

25
apr
2019

Wie van Roeselare is en een beetje actief is op Facebook kent ze ongetwijfeld al: Christa Vansteenkiste, vermoedelijk de hip(-hop)ste vijftigplusser van de Rodenbachstad. Christa post regelmatig filmpjes op haar Facebookprofiel waarin ze rapt over actuele (Roeselaarse) thema's. Het leverde haar al artikels in alle kranten op, een passage in 'Iedereen Beroemd' en heel wat fijne samenwerkingen en opdrachten. En intussen rapt Christa maar door.

Houd de wegen én je auto proper

12
apr
2019

Wie vaak met de wagen onderweg is, krijgt logischerwijs ook al eens te maken met afval. Een leeg blikje of flesje, plastic wikkels van snoepgoed, papiertjes en parkeerticketjes, een bananenschil … Allemaal vrij courante fenomenen, maar als je aan het rijden bent, raak je je rommel niet altijd meteen kwijt. En toch houdt iedereen zijn/haar wagen natuurlijk liefst ook wat netjes. Weinig mensen zijn immers graag onderweg in een rijdende vuilnisbak …

Mister MIROM doet de #trashtag challenge

13
mrt
2019

Planking, de Harlem Shake, de Kiki Challenge, de Ice Bucket Challenge... het aantal bizarre uitdagingen dat viraal gaat op het internet is amper bij te houden. Maar nu is er wel een specialleke bij: de #trashtag challenge

Het begon bij een of andere millennial die vond dat het tijd was om iets nuttigs te doen. Hij zocht een plekje dat vol afval en sluikstort lag, ruimde het en postte vervolgens een voor- en na-foto. En hop, de nieuwe hype was geboren. En eindelijk nog eens eentje die ook echt nuttig is!

Geslaagde terugkomdag voor onze zwerfvuilvrijwilligers

25
jan
2019

Donderdagavond 24 januari kregen we nogal wat volk over de vloer hier bij MIROM. Zo'n 80 zwerfvuilvrijwilligers uit Hooglede, Langemark-Poelkapelle, Houthulst, Lichtervelde, Torhout, Roeselare, WIngene, Moorslede, Zonnebeke, Koekelare, Staden  en Kortemark. Op zich nog een klein deel van het totàle aantal vrijwilligers, maar toch al een grote bende Mooimakers dus! 

Pagina's