Recept: hartige broodpudding als proevertje voor onze gratis kookdemo

09
nov
2018

Van 15 t.e.m. 25 november is er de 'Week van de Smaak' en pal middenin die 'week', op maandag 19 november, kan je deelnemen aan een gratis kookdemo. Je krijgt er tips over wat je kan aanvangen met restjes in koelkast, keuken en kelder die iedereen doorgaans wel liggen heeft. Je gaat er ook zelf mee aan de slag én je mag alles proeven. De demo wordt begeleid door Veerle Maes, mede-auteur van Het Restjeskookboek. 

Minder voedsel verspillen met de Just Keep It-challenge

01
okt
2018

Belanden droge broodkorsten en ietwat verrimpelde vruchten ook bij jou nog vaak in de vuilnisbak? Blijven overschotjes van pasta of rijst in de koelkast tot er nieuwe levensvormen op ontstaan? Je bent niet alleen, want het zijn bekende fenomen in heel wat gezinnen.  En dat is jammer, want vaak valt er met restjes en overschotjes nog wel iets aan te vangen en is de vuilnisbak niet de juiste eindbestemming. Bovendien kost het je een pak centen. Centen waarmee je heel wat leuke dingen kan doen.