Over tijd? Kijk, ruik en proef voor je verspilt

29
sep
2021

Vandaag is het 29 september en dat is de Internationale Dag tegen Voedselverspilling. Het is een strijd die we al langer voeren, onder meer samen met Vlaco vzw en FoodWin. Maar de impact is meer en meer voelbaar en staat steeds vaker op de agenda. Wist je dat een gezin jaarlijks gemiddeld 80 kg aan voedsel en drank weggooit? Dat is zonde van het geld en de kwaliteitsproducten, van het werk van alle betrokkenen en een slechte zaak voor het milieu.  

Recept: hartige broodpudding als proevertje voor onze gratis kookdemo

09
nov
2018

Van 15 t.e.m. 25 november is er de 'Week van de Smaak' en pal middenin die 'week', op maandag 19 november, kan je deelnemen aan een gratis kookdemo. Je krijgt er tips over wat je kan aanvangen met restjes in koelkast, keuken en kelder die iedereen doorgaans wel liggen heeft. Je gaat er ook zelf mee aan de slag én je mag alles proeven. De demo wordt begeleid door Veerle Maes, mede-auteur van Het Restjeskookboek. 

Minder voedsel verspillen met de Just Keep It-challenge

01
okt
2018

Belanden droge broodkorsten en ietwat verrimpelde vruchten ook bij jou nog vaak in de vuilnisbak? Blijven overschotjes van pasta of rijst in de koelkast tot er nieuwe levensvormen op ontstaan? Je bent niet alleen, want het zijn bekende fenomen in heel wat gezinnen.  En dat is jammer, want vaak valt er met restjes en overschotjes nog wel iets aan te vangen en is de vuilnisbak niet de juiste eindbestemming. Bovendien kost het je een pak centen. Centen waarmee je heel wat leuke dingen kan doen.